Ponovno održan reizborni zbor HSP-a Ante Starčević Vrgorac

ponedjeljak , 29.04.2013.



Pod visokim pokroviteljstvom HDZ-a, 21. travnja u Gradskog vijećnici Grada Vrgorca održan je reizborni zbor Podružnice HSP Ante Starčević Vrgorac, drugi takav u petnaest dana. Naime, nakon što je šestog travnja održan prvi reizborni zbor, na kojemu je za predsjednika izabran Denis Ćulav, te dio vodstva, očito se nije bilo zadovoljno rezultatima odaziva, pa je svojom logistikom i članstvom uskočio HDZ i spasio stvar. U drugom navratu za predsjednika je izabran Slobodan Granić, a za dopredsjednike Denis Ćulav i Tomislav Dodig.
Na zboru se pojavilo tridesetak ljudi, dijelom članovi HDZ-a i članovi njihovih obitelji i rođaci, a skup je pozdravio i predsjednik HDZ-a Ivica Pandžić, što samo po sebi govori na koji način je ogranak HSP-a Ante Starčević obnovljen u Vrgorcu. A svrha je poznata – stvaranje desne koalicije HDZ-a, HSS-a i HSP-a Ante Starčević, kao očajničkog pokušaja da se trenutna vlast, u nedostatku bilo kakvih gospodarskih rezultata, održi i dalje na vlasti. Pitanje je samo jesu li novi članovi HSP-a Ante Starčević stigli ispisati se iz članstva HDZ-a.



Za tajnika Podružnice izabran je Izvor Kaleb, a rizničar je Ante Vukojević. Novoizabrani članovi Izvršnog odbora su: Jure Rakušić, Slavoljub Govorko, Ivica Dodig, Boro Miličević, Marko Jelavić i Denis Mihaljević kao predsjednik Kluba mladih Straćevićanaca. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Miodrag Ilić, za članove Nadzornog odbora izabran je Boris Vukosav i Miro Mlinarević. Za predsjednicu Kluba žena starčevićanki izabrana je Mirna Barać.
Kako je istaknuto u izvještaju sa Zbora, novoizabrani predsjednik Podružnice Vrgorac Slobodan Granić zahvalio se na ukazanom povjerenju i rekavši kako je pravaštvo zamrlo u Tinovu gradu i da se svi moramo potruditi kako bi dali maksimalni doprinos oko lokalnih izbora. Uskoro se očekuje potpisivanje koalicijskog sporazuma sa HDZ Vrgorac. Svjesni smo da krećemo od početka i vjerujemo da će za koju godinu HSP AS Podružnica Vrgorac samostalno izlaziti na lokalne izbore, rekao je Granić.
Inače, Granić je prije četiri godine napustio redove tadašnjeg HSP-a i učlanio se u HDZ, da bi sada otišao u HSP Ante Starčević.
Zboru je nazočio član predsjedništva HSP AS zadužen za BiH Željko Koroman koji je čestitao novoizabranim članovima tijela, te pozvao da se maksimalno angažiramo na predstojećim lokalnim izborima. A kako smo već istaknuli, prije početka zbora nazočne je pozdravio i predsjednik GO HDZ-a Vrgorac Ivica Pandžić koji je zboru nazočio kao gost.

<< Arhiva >>