Priopćenje o izdavanju pograničnih propusnica

srijeda , 17.04.2013.



Policijska uprava Splitsko-dalmatinska izdala je priopćenje za javnost vezano za izdavanje pograničnih propusnica prema trenutno važećem Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji, koji je zaključen 2003. godine sa Bosnom i Hercegovinom. Njegova pravila i izdavanje propusnica važiti će do sklapanja novog Sporazuma, a najkasnije do 30. lipnja 2013. godine. Dok će propusnice važiti do roka na koji su izdane. Priopćenje se nalazi u nastavku teksta

"PRIOPĆENJE ZA JAVNOST u svezi izdavanja pograničnih propusnica

Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji zaključenom 2003. godine između Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, propisano je izdavanje pograničnih propusnica za građane koji ispunjavaju uvjete za njihovo izdavanje.
Obavještavamo građane sa područja Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji prebivaju u naseljima navedenima u prilogu A Sporazuma da će izdavanje pograničnih propusnica, prema postojećem Sporazumu, započeti 6. svibnja 2013. godine u Policijskim postajama Sinj, Imotski i Vrgorac.
Posebno napominjemo da je u tijeku sklapanje novog Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kojim će se postupak i izgled pograničnih propusnica urediti na drugačiji način.
Pogranične propusnice prema sada važećem Sporazumu izdavati će se do sklapanja novog, a najkasnije do 30. lipnja 2013. godine. Propusnice izdane po sada važećem Sporazumu vrijediti će do roka na koji su izdane.
Građani koji ispunjavaju uvjete za izdavanje propusnica za sve upite mogu se obratiti Policijskoj postaji prema mjestu svog prebivališta (Sinj, Imotski ili Vrgorac).
Sada važeći Sporazum objavljen je u Narodnim Novinama – međunarodni ugovori broj 3/2005.

S poštovanjem!

Voditeljica
Antonela Lolić"


Naselja sa vrgorske strane granice, na koja se odnosi Sporazum su: Banja, Draževitići, Dusina, Mijaca, Orah, Poljica Kozička, Prapatnice, Stilja, Umčani, Veliki Prolog, Vina, Vrgorac i Zavojane.

Naselja sa ljubuške strane granice, na koja se odnosi Sporazum su: Crveni Grm, Grab, Grabovnik, Greda, Hardomilje, Hrašljani, Humac, Kašče, Lisice, Orahovlje, Otok, Stubica, Teskera, Vašarovići, Veljaci, Vitina, Vojnići i Zvirići.

<< Arhiva >>