Božićna akcija za djecu uspješno završena!

četvrtak , 22.12.2011.



Tijekom jednotjedne akcije prikupljanja pomoći za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Doma "Miljenko i Dobrila" u Kaštelima, sakupljen je impresivan broj od nekoliko tisuća artikala za svakodnevnu upotrebu.

Veliki i mali Vrgorčani pokazali su veliko srce i prikupljeni artikli spremljeni su u čak trideset kutija. Darovi su zaista raznoliki: dječja odjeća za djevojčice i dječake, čokolade i slične slastice, keksi i druge namirnice, kozmetika i higijenski proizvodi, školski pribor, društvene igre i sl. Brojni učenici svoje su darove obogatili i osobnim pisamcima za primatelje poklona. Sve prikupljene poklone iz školske knjižnice otpremiti će u Dom tijekom dana djelatnici Crvenog križa Vrgorac, te nastavnice Ivana Vujčić i Marija Kuprešanin, koje su iznijele najveći dio organizacije akcije.

Tijekom trajanja akcije bilo je zaista dirljivo gledati sve te učenike osnovne škole - kako centralne, tako i područnih, kako marljivo donose poklončiće za svoje vršnjake. Mnoge učenike, posebno mlađih uzrasta, živo je zanimalo kako žive djeca u domu i potrudili su se objasniti svojim roditeljima važnost ove akcije. Sve je to rezultiralo odazivom koji je premašio sva očekivanja.

Iz osnovne škole zahvaljuju svima koji su se akciji odazvali.

<< Arhiva >>