Popis birača je još uvijek netočan!

petak , 02.12.2011.



Poštovani građani Vrgorske krajine,

parlamentarni izbori na kojima će te sudjelovati u nedjelju biti će još jedni u nizu izbora održanih na temelju potpuno pogrešnog Popisa birača grada Vrgorca, koji već odavno ne održava stvarnu situaciju na terenu.

Iako broj fiktivnih građana na Parlamentarnim izborima u nedjelju vjerojatno neće biti velik, budući da se oni uglavnom iskorištavaju za glasovanje na lokalnim izborima, svejedno vrijedi upozoriti na ovu situaciju.

Svi vrgorski novinari, neovisno pišu li za lokalne, regionalne ili nacionalne medije ovom problemu nisu posvetili niti retka u ovoj predizbornoj kampanji. To nisu učinili jer su gotovo svi na ovaj ili onaj način vezani za vladajuću stranku koja je ovu mutnu rabotu počela koristiti za svoje privatne interese još prije nekoliko godina. Svi, uz iznimku Vrgoračkih novina i ovog bloga.

Iako osobno ne mogu ništa učiniti da riješim ovaj problem, koristim priliku da opet upozorim građanstvo kako je Popisom stanovništva 2011. u Vrgorcu zabilježen ukupno 6501 stanovnik, od čega 5200-5400 punoljetnih. U isto vrijeme Grad Vrgorac ima Popis birača na kojem se nalazi oko 7144 birača. Višak birača kreće se od 1744 do 1944, odnosno, na dva stvarna birača dođe jedan fiktivni.

Ovaj problem se i dalje ne rješava, i ako ovako ostane, netočan Popis birača će i dalje biti platforma za lov u mutnom u koji se upuštaju nemoralni političari iz Vrgorca, uz suradnju sa svojom "bratijom" preko granice.

Kako se onima koji to rade moralna busola odavno pokvarila, ponovno ističem kako je biračko pravo ostvareno na temelju lažne prijave prebivališta u Vrgorcu nezakonito jer je lažna prijava protuzakonita, bez obzira što to država tolerira. Oni koji ljude ucjenjuju i dovode u Vrgorac na glasovanje su ništa drugo doli lopovi i kriminalci, a cijela ta rabota je nemoralna i kažnjiva. Ako neki od vas planiraju u nedjelju doći preko granice i glasovati - nemojte to raditi! Ako vas netko na to tjera - nemojte ga poslušati. A tu praksu nastavite i na svim idućim izborima.

Hvala.

<< Arhiva >>