Rezultati posljednje ankete popularnosti listi i premijerskih kandidata u Vrgorcu

četvrtak , 01.12.2011.

Objavljujemo rezultate i druge ankete popularnosti listi i premijerskih kandidata na području Grada Vrgorca koju smo proveli na blogu od 24. studenoga do 1. prosinca. Na anketu o rejtingu listi ukupno je glasovalo 124 građana, a na anketu o rejtingu premijerskih kandidata glasovalo je 82 građana. Radi se o nereprezentativnom uzorku građana koji su glasovali na blogu, ali moglo se glasovati samo jednom.



Ova druga anketa, kao i ona prva, pokazuje stanovitu izjednačenost lijeve (SDP-HNS-HSU-IDS) i desne koalicije (HDZ-HGS) s time da desna koalicija uglavnom ima blagu prevlast na lijevom koalicijom. Treći je i dalje don Ivan Grubišić, ali je njegova popularnost ponešto opala od zadnje ankete. Ostale stranke su uglavnom ispod 5% i pad njihove popularnosti poklapa se sa anketama na razini države. Što se izbori više bliže, mnogobrojni građani, koji su možda i razmišljali glasovati za manje liste, ipak odlučuju ići na sigurno, te odabrati jednu od dvije najveće koalicije.



Što se tiče popularnosti premijerskih kandidata, zanimljivo je da je Zoran Milanović poprilično prešao Jadranku Kosor, iako njezina koalicijska lista ima nešto bolje rezultate na anketama. Treća je kandidatkinja Pravaškog kišobrana - Ruža Tomašić.

Hvala svima koji su sudjelovali u anketi. U nedjelju ćemo vidjeti koliko ste bili u pravu. :)

<< Arhiva >>