KOMUNALNO: I vikendaši moraju plaćati odvoz otpada

srijeda , 02.11.2011.



Potaknuto upitom vezanim za jedan slučaj, Komunalno d.o.o. Vrgorac odaslalo je medijima priopćenje u kojem ističe kako i građani vikendaši koji posjeduju objekt na području Grad Vrgorca moraju plaćati odvoz otpada. Slijedi priopćenje u cijelosti:

Broj: 564/11
Datum: 02. studenog 2011. god.

PREDMET: Izjava za novine

Gospodinu Milanu Ratimiru Kovačeviću odvoz kućnog otpada naplaćuje se sukladno Odluci Grada Vrgorca od 22. srpnja 2004. godine, koja glasi da je svatko tko ima stambeni objekt na području Grada Vrgorca, a ne živi u njemu, bez obzira na dinamiku boravka dužan plaćati 24 kune mjesečno za odvoz otpada.
Isporuka vode i zbrinjavanje otpada nisu ničim vezani jedno uz drugo, osim što se na istom računu nalaze iznosi za odvoz smeća i isporuku vode ukoliko je određeno domaćinstvo na istu priključeno.
Činjenica je da Odluka o naplati odvoza komunalnog otpada za one osobe koje nemaju stalno mjesto boravka na području Grada Vrgorca nije najbolje formulirana, te će ista doživjeti promjenu.
Međutim, od Dragljana pa do Župe sa stalnim mjestom boravka nema ni stotinjak žitelja, i to pretežno starije životne dobi, a činjenica je da se na tom području nalazi stotinjak kontejnera koji se uredno prazne i uvijek su puni kućnog otpada, ukazuje na problem da tzv. „vikendaši“ čije stalno mjesto boravka nije na području Grada Vrgorca, a imaju svoje obiteljske kuće odlažu kućni otpad u postavljene kontejnere.
Uprav zbog pritiska mjesnih odbora i žitelja koji stalno žive na području Grada Vrgorca, Grad Vrgorac je donio navedenu Odluku.

S poštovanjem, Direktor:
Boris Erceg, ing.

<< Arhiva >>