U prodaji 33. broj Vrgoračkih novina - prvih novina Vrgoračke krajine

petak , 28.10.2011.

U prodaji je 33. broj Vrgoračkih novina – prvih novina Vrgoračke krajine. U temi broja donosimo razmišljanja građana i oporbenih grupacija o najnovijoj odluci gradonačelnika Borisa Matkovića da svakom novom bračnom paru dodijeli jednokratnu svotu od 7000 kuna. Donosimo veliku reportažu sa ovogodišnje Biklijade, bogatu fotografijama. Pratili smo i mlade studente arheologije sa pet hrvatskih i stranih sveučilišta, koji su tri tjedna istraživali područje starih Kokorića i okolicu rudnika Pakline. Tu je i reportaža sa Novog groblja u Vrgorcu, koje već godinama zahtijeva uređenje, koje nikako da dočeka. U velikom izvještaju sa 18. sjednice Gradskog vijeća možete pročitati rasprave vijećnika na temu produženja radnog vremena vrgorskih kafića, te raspravu o problematici prijevoza srednjoškolskih učenika. Tu je i reportaža iz Zavojana o miniranju kuće pokojnog Ante Ančića prije 40 godina. O okolnostima i razlozima takvih događaja govori njegov sin Slavko. Donosimo i reakcije građana na pojedine članke iz našeg posljednjeg broja.

Uz sve navedeno, u novini se nalazi i cijeli niz vijesti i vjestica iz Vrgorske krajine, osvrt na sportske događaje, kolumne „Pogled unazad“, „Rock tragovi“, filmska preporuka, nagradna križaljka, rubrika „Bez komentara“ i slično.

Svoj primjerak Vrgoračkih novina u Vrgorcu možete kupiti u trgovinama Jukić, diskontu Pivac, trgovini Ante, trgovini Mario i pekarni Jadran.
Izvan Vrgorca novine će biti dostupne za nekoliko dana i to u: Makarskoj (Diskont Pivac, Zrinsko Frankopanska 36), Splitu (Mesnica Pivac, Stari Pazar bb), Zadru (Mesnica Pivac, Dalmatinskog sabora 2) i Zagrebu (Profil Megastore, Bogovićeva 7).

<< Arhiva >>