POVIJESNI IZVORI (1) Gradonačelnik Boris Matković podnio ostavku

četvrtak , 09.12.2010.

VRGORAC - Posve neočekivano za širu javnost aktualni vrgorački gradonačelnik prof. Boris Matković podnio je ostavku na dužnost prvog čovjeka grada Vrgorca, na koju je izabran 21. lipnja 2001. godine. Ostavka je motivirana osobnim razlozima, a što se zapravo krije iza takve formulacije, znat će se više za najduže tjedan dana. Kada smo prof. Borisa Matkovića zamolili za obrazloženje ostavke, tek nam je predočio pismeni akt naslovljen predsjedniku Gradskog vijeća u kojemu izrijekom stoji: "Poradi osobnih razloga podnosim ostavku na mjesto gradonačelnika grada Vrgorca. Bilo mi je zadovoljstvo surađivati s vama. Držim da me razumijete. S izrazima dužnog poštovanja."
Sadržaj je to pismene ostavke protokolirane u Uredu Gradskog vijeća Vrgorca.
— To je sve što mogu reći, pozvavši se ujedno na mudru latinsku izreku pametnome dosta — izjavio je prof. Boris Matković. Detaljnije informacije imat ćete nakon sjednice Gradskog odbora HDZ-a, a potom i Gradskog vijeća Vrgorca, koji će odlučivati o ostavci. Inače, normalno ću nastaviti obnašati ovu dužnost i posao odrađivati korektno kao i do sada — kratko je dodao.
— Ništa detaljnije ne znam o ostavci na dužnost vrgoračkog gradonačelnika, osim da je prof. Boris Matković to učinio iz osobnih razloga. Stranka će o svim daljnjim aktivnostima koji su proizišli iz ovakvoga čina, raspravit i donijeti zaključke koje ne mogu prejudicirati — komentar je Ivice Pandžića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca. Dodao je još kako gradonačelnikovu ostavku njegova stranka nije tražila te ocijenio da je to neozbiljan i neodgovoran postupak koji s obzirom na približavanje lokalnih izbora može štetiti ugledu HDZ-a.
Iako nema službene potvrde, doznajemo da je sjednica Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca zbog rasprave i odlučivanja o ostavci prof. Borisa Matkovića na dužnost gradonačelnika grada Vrgorca sazvana za petak 3. rujna ove godine. Ovisno o ishodu znat će se i termin održavanja sjednice Gradskog vijeća Vrgorca koja donosi konačnu odluku o (ne)prihvaćanju ostavke.

TEKST I SNIMKA: IGOR MAJSTROVIĆ
Slobodna Dalmacija, 2. rujna 2004.

<< Arhiva >>