„Hamlet u po ure“ oduševio Vrgorčane!

četvrtak , 29.04.2010.

Večeras je u dupko punoj Višenamjenskoj dvorani, održana predstava „Hamlet u po ure“. Pred dvjestotinjak gledatelja, u najboljem svjetlu, iskazali su se mladi vrgorski glumci, koji su spomenutu predstavu odigrali iznad svakih očekivanja.
Predstavu „Hamlet u po ure“ napisao je i režirao makarski umjetnik Davor Šegota, te ju prilagodio vrgorskim prilikama i mentalitetu. Nakon dva mjeseca stalnog rada sa vrgorskim srednjoškolcima, večerašnji vrhunac bio je više nego uspješan.
Teško je riječima opisati koliko su kvalitetno naši momci i cure odigrali ovu predstavu, pogotovo imajući na umu da su se ovom prilikom prvi put sreli s glumom. Iako je gotovo nemoguće izdvojiti pojedince, jer uvijek postoji opasnost da nekoga zaboravimo, moramo spomenuti maestralnu izvedbu Luke Antunovića koji je igrao Hamleta, zatim fenomenalnu glumu Marina Vujčića u ulozi Horacija, Dinka Polića u ulozi Klaudija, te Ivana Šalinovića u ulozi Polonija.
Večerašnja izvedba najbolje je pokazala koliko mladi Vrgorčani imaju talenta, koji se sa malo rada i truda može iskazati na najbolji mogući način. Čestitamo svima koji su bili uključeni u ovaj projekt i podržavamo ih u svim budućim. Davor Šegota rekao nam je nakon predstave da je oduševljen mladim Vrgorčanima i da je uživao s njima raditi.
Na kraju nemam što drugo dodati doli poimenično nabrojati sve mlade vrgorske glumce koji su vrhunski odigrali ovu predstavu:
Luka Antunović (Hamlet), Dinko Polić (Klaudije), Emanuela Rešetar (Gertruda), Ivan Šalinović (Polonije), Antonia Gašpar (Ofelija), Marino Vujčić (Horacije), Paola Franić (Laert), Antonija Vidović (Duh), Ivana Jukić (glumac 1), Dora Divić (glumac 2), Sara Bunoza (vrag), Marina Polić (operna diva 1), Senka Jukić (operna diva 2) i Martina Jakičević (voditelj).

<< Arhiva >>