Vrgoračke novine - No.1

utorak , 24.06.2008.

Kao što vas je Đoko već obavijestio, u subotu će biti promoviran prvi broj Vrgoračkih novina. Radi se o mjesečniku koji će se baviti isključivo Vrgorskom krajinom. Projekt je to skupine vrgorskih entuzijasta i slobodnomislećih ljudi među kojima se nalazi i vaš urednik.
Ova novina je presedan u vrgorskoj povijesti. Dosad nije bilo sličnih projekata u Vrgorcu, a ako se održe, vjerujem da će Vrgoračke novine dati važan doprinos kulturnom i intelektualnom razvoju Vrgorca, bolje reći, spašavanju onoga što se spasiti da. Financijska konstrukcija manje-više je zatvorena sponzorstvom vrgorskih tvrtki, a hoće li se Vrgoračke novine održati ovisi najviše o vrgorskom građanstvu koji će te novine kupovati. Cijena neće biti prevelika i biti će dostupne svima koji to žele, pa čak i našoj dijaspori u Zagrebu i Splitu.
Kada se počelo govoriti o novini, pokretači su također imali na umu činjenicu kako bi Vrgoračke novine mogle i trebale postati jezgra buduće vrgorske kulturno-intelektualne scene, koja je trenutno svedena na ostatke ostataka, stvaranjem pozitivne radne atmosfere, i vjerujem da će biti mjesta za sve koji misle da svojim pisanjem mogu doprinijeti široj zajednici. Zasad se sve radi volonterski, ali ako novina bude prihvaćena, biti će u budućnosti mogućnosti za ostvarivanje mnogih naših ideja.
U novini će biti svega: od praćenja svakodnevnih i periodičnih događaja u Vrgorskoj krajini, politike, kolumni, sporta, putopisnih članaka o selima, povijesti Vrgorske krajine, zanimljivosti, crtica iz svakodnevnog života građana i mnogo drugih stvari. Ekipa radi danonoćno da projekt uspije, a na vama je da te novine kupite, pročitate i obaspete nas pohvalama, prijedlozima i kritikama. Prva prilika za to je već u subotu u Tinovoj kuli. Svi ste pozvani.

<< Arhiva >>