STUDENTSKI VESLAČKI KLUB RGN FAKULTETA

srijeda, 18.06.2008.

Omišalj Open 2008. & VI. Memorijal ''Boris Polić - Bobi''

jedan od najvećih uspjeha v.k. RGN-a

BRONČANI OSMERAC STUDENTI, BRONČANI OSMERAC STUDENTICE, BRONČANI OSMERAC VETERANI


Brončani osmerac


Dana 14. lipnja 2008. bili smo prisutni jednom od najvećeg ostvarenja Studentskog veslačkog kluba RGN fakulteta - osvajanju tri brončana odličja na regati Omišalj Open 2008. & VI. Memorijalu ''Boris Polić - Bobi''.
Ekipe su veslale hrabro i cure i dečki što je rezultiralo zasluženim odličjima. Cure su nakon neizvjesne trke i krajnjih napora uspjeli dobiti studentice Filozofskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Dečki su uspjeli dobiti posadu Sveučilišta u Rijeci i osvojiti treće mjesto što je izazvalo veliku senzaciju među okupljenim veslačima, a u mješanim posadam u veteranskoj također smo bili teći kao najbolji fakultet Sveučilišta u Zagrebu iza sveučilišne posade Rijeke i veterana Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja.


Poredak:

8+ studenti:
1. AGRONOMSKI FAKULTET, 2. FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE 1, 3. RUDARSKO-GEOLOŠKO-NAFTNI FAKULTET, 4. SVEUČILIŠTE U RIJECI, 5. FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE 2, 6. GEODETSKI FAKULTET

8+ studentice
1. SVEUČILIŠTE U RIJECI, 2. HRVATSKI STUDIJI, 3. RUDARSKO-GEOLOŠKO-NAFTNI FAKULTET, 4. FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE, 5. FILOZOFSKI FAKULTET, 6. UČITELJSKI FAKULTET, 7. FAKULTET PROMETNIH ZNANOSTI

8+ Mix (studentice i studenti, veterani)

1. VESLAČKI KLUB GLAGOLJAŠ, 2. SVEUČILIŠTE U RIJECI, 3. RUDARSKO-GEOLOŠKO-NAFTNI FAKULTET, 4. FILOZOFSKI FAKULTET, 5. FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE

Ovim putem želimo iskazati zahvalnost i čestitke organizatoru regate Veslačkom klubu Glagoljaš iz Omišlja, njegovom predsjedniku Deanu Girottu i svim njegovim članovima koju su nas toplo dočekali, lijepo nahranili i spremili nezaboravnu druženje. Vaša regata premda organizirana u skromnim uvijetima nedvojbeno zaslužuje epitet najbolje studentske veslačke regate na ovim prostorima, jer je Vi radite sa srcem za razliku od nekih organizatora puno većih regata gdje mi mali studenti veslači predstavljamo samo ''posade na spisku''.

Na okupu


Posebnu zahvalnost izražavamo i našem RGN fakultetu na čelu s dekanom prof. dr. sc. Goranom Durnom kao i Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu našim jedinim ovogodišnjeg financijerima programa treniranja, škole veslanja i nastupa na regatama koji nas prepoznaju i cijene naš rad.
Isto tako nadamo se kako ćemo ponovo uspjetiti pridobiti starije i strukovne sponzore koje ove godine nisu iskazale interes za sponzoriranje naših studentskih aktivnosti, kako bi mogli i dalje napredovati i realizirati nabavu tako dugoželjenog fakultetskog veslačkog osmerca.


Čestitamo svim našim studentima i studenticama na uspjehu koji se čelio
Vašim tudom, zaveslajima, vježbama na spravama, prijeđenim kilometre, boli i prolivenim znojem. Niste se predali i pokazali ste svoje pravo lice.

Galerija slika i komentari:




- 15:08 - Komentari (13) - Isprintaj - #

utorak, 10.06.2008.

Zlato na 11. Međunarodnoj veslačkoj regati VK "Jarun" Zagreb

Trka po pljusku

Trka po pljusku


U subotu 07.06.2008. po pljuskovitom vremenu održana je 11. Međunarodna veslačka regata VK "Jarun" Zagreb na kojoj smo osvojili zlatno odličje ispred posade Filozofskog i Agronomskog fakulteta.


Ispred posade Filozofskog fakulteta

Ispred posade Filozofskog fakulteta



Nekima je ovo bilo prvo zlatno odličje nakon 5 godina staža


ČESTITAMO EKIPI v.k. RGN-a



- 13:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 07.06.2008.

13. Sveučilišna trka osmeraca & 12. Tradicionalni roštilj



Snimke 13. Sveučilišne regate od našeg studenta Josepha Koliane






- 15:02 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 04.06.2008.

13. Sveučilišna trka osmeraca & 12. Tradicionalni roštilj

Muški osmerac v.k. RGN-a

DOMAGOJ ŽVKOVIĆ - štroker, NIKOLA MARKIĆ - 7, DARI ŽUVELA - 6, DAVOR ČULIĆ - 5, MARIO FERENČAK - 4, BOGDAN JANJANIN - 3, GORAN SARAJLIĆ - 2, JOSIP ŽUPAN 1, MARTINA MARTINOVIĆ - kormilar


Dana 31.05.2008. bio je veliki dan za naš Klub. 13. Sveučilišna trka osmeraca & 12. Tradicionalni roštilj manifestacije za koje se naši studenti pripremaju tokom cijele godine.

Dečki pred polazak

Pred polazak

Dečki su zauzeli odlično 5. mjesto u B-finalu sa vremenom 7:35 po jakoj kontri, a rezultat bi bio puno bolji da se nisu odazvli zovu struke i tako u pri kraju trke otišli zaorati obalu kako bi je proširili. Za sve je krivo neispravno kormilo i kobilica. Još smo i dobro prošli jer nas je samo velika prisebnost spasila od veće štete. Tipično rudarski.

Proširenje obale rudarskim zahvatom

Proširenje obale rudarskim zahvatom

Cure pohvaljujemo na nastupu, premda je njihov nastup trebao bit van konkurencije, a za to snosi odgovornost naš El Presidente.
Pohvaljujemo i naše vjerne navijače i kolege s faksa i naše bivše studente veslače koji su se odazvali našem roštilju i zdušno nas bodrili na tribiniama uz veliku bakljadu.

Naši navijači

Transparenti na tribini

Poslje smo svi uživali u roštilju s našim prijateljima sa Agronomije, Geodezije, Hrvatskih studija, Šumarstva, Učiteljskog fakulteta, FER-a, FSB-a, Kineziologije, FIlozofije i PMF-a.


Kućica za roštilj i logistika

Ispeklo se oko 50 kg mesa i popilo oko 30 gajbi pive, te su nas naše kolege pohvalili na dobroj organizaciji. Uz nogomet i izlažavanje na dekama druženje se nastavilo do kasno u noć.

Druženje

Druženje

Drago nam je kako smo sudjelovanjem na Sveučilišnoj trci i održavanjem Tradicionalnog roštilja uspjeli prebroditi ovu godinu koja je bila iznimno teška za studentsko veslanje i gdje je broj ekipa značajno smanjen, što će nam biti daljni potacaj da razvijamo veslanje na našem fakultetu i ostvarivanju zacrtanih ciljeva prije svega kupnja veslačkog osmerca.

Posebne pohvale upućujemo RGN fakultetu na čelu s dekanom prof. dr. sc. Goranom Durnom koji su pomogli pri realizaciji 12. Tradicionalnog roštilja kao i potpori koju pružaju veslanju na RGN fakultetu.
Zahvaljujemo se i našem prvom predsjedniku Petru Galoviću na pruženoj potpri.
Zahvaljujemo i prorektoru Sveučilišta prof. dr. sc. Tonku Ćurku koji nas je primio u Rektoratu Sveučilišta i tom prilikom nam uručio potpise o sudjelovanju na Sveučilišnoj regati.

Svi na okupu

Svi na okupu




- 15:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #