Vjerovati radosti...

ponedjeljak, 27.10.2014.

Molitva za nerođeni život

Nakana:
Trebamo prihvatiti istinu da Bog obraća pažnju na nas, na svaki ljudski život, osobno i pojedinačno.

Čitanje:
U ustima djece i dojenčadi hvalu si spremio protiv neprijatelja, da postidiš mrzitelja, zlotvora. Gledam ti nebesa, djelo prstiju tvojih, mjesec i zvijezde što ih učvrsti – pa što je čovjek da ga se
spominješ, sin čovječji te ga pohodiš? Ti ga učini malo manjim od Boga, slavom i sjajem njega okruni. Vlast mu dade nad djelima ruku svojih, njemu pod noge sve podloži: ovce i svakolika goveda, i zvijeri poljske k tome, ptice nebeske i ribe morske, i što god prolazi stazama morskim. (Ps 8:3-9)

Razmišljanje:
Kako često zanemarujemo izreku: „stani i pomiriši ružu“ jer se podčinjavamo važnijim „zadaćama“ koje moramo žurno obaviti. Je li je to ono što nas drži, makar i djelomice, od saznanja da je Bog brine o svetosti stvaranja i da je to vrhunac Božjeg Uma? Psalmist kazuje o Božjem vezu: nebesa, djelo Njegovih „prstiju“ i onda Božje remek djelo – ljudski život. Psalmist nam prikazuje kako je Bog usredotočen na nas. Bog ima svoje remek djelo u mislima. Boga, Stvoritelja nebesa što nam ulijevaju strahopoštovanje, ništa ne odvraća od zadaća pred Njim. On se ne odmiče, kao što mi to činimo, od nečega „mnogo važnijeg“. Bog obraća pažnju i pazi na krunu svoje slave, remek djelo svoga stvaranja, koje se ne može ponovno istovjetno stvoriti ili zamijeniti, koje nadmašuje savršenstvo svih ostalih stvorenja – ljudsko biće. Nema odgovarajućeg načina opisati što Bog osjeća prema nama kao ljudskim bićima. Nema riječi kojima bi u cijelosti predstavili Njegovu ljubav, suosjećanje ili žudnju kojom želi biti u zajednici s nama. Možda najbliže tome, jest zamisliti što je u mislima majke kada prvi put ugleda svoje novorođenče. Bog brine o Životu. Mi, kao Njegovi sljedbenici, trebamo vremena da razmotrimo naš život koji je On stvorio i pozvao nas da ga volimo i čuvamo.

Molitva:
Gospode, Ti si Stvoritelj svih stvari. Vodi moje misli dok promišljam o Tvome stvaranju u svoj njegovoj veličanstvenosti, ljepoti i svetosti. Vodi moje srce osobito Tvome stvaranju dragocjenog ljudskog života. Pomozi mi razumjeti bit života u samome Tvome srcu. Nauči me cijeniti, voljeti i štititi sav ljudski život posredovanjem Tvoga Sina, Isusa Krista našeg Gospodina. Amen.

- 20:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 24.10.2014.

Vino od maline

Vino od maline izvrstan je izvor vitamina C - 100 g malina sadrži 44% dnevne preporučene doze ovog moćnog vitamina. Osim što je bogata vitaminom C, malina sadrži i vitamine B kompleksa, vitamin E, te gotovo sve minerale (kalij, kalcij, magnezij, fosfor i željezo).

Image and video hosting by TinyPic

Maline štite od malignih bolesti, čiste organizam, jačaju imunitet, pomažu u snižavanju šećera u krvi, a budući da su odličan izvor dijetalnih vlakana, pomažu i u pravilnom funkcioniranju crijeva. Malina jača srce, štite od infektivnih bolesti i odlično je za sve bolesti kod kojih se javlja groznica.

Prema nekim istraživanjima, antioksidativna aktivnost malina je za 50% veća od antioksidativne aktivnosti jagode, 10 puta veća od rajčice i 3 puta veća od kivija. Još od davnina malina je poznata i kao snažan afrodizijak.

http://www.tjedno.hr/index.php/info-biro/5935-degustacija-vina-od-maline-

- 01:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #