Vjerovati radosti...

utorak, 19.02.2013.

Što kada se razbije štedna žarulja?

Image and video hosting by TinyPic

Što poduzeti kada se štedljiva sžarulja razbije u stanu* (a što nije istaknuto na tvorničkoj ambalaži!)
• Otvoriti prozor i napustiti prostoriju. Provjetravati 15 minuta
• Sakupiti staklene ostatke žarulje korištenjem krutog papira ili kartona (nikako golim rukama s obzirom da živa prodire kroz kožu)
• Ljepljivom trakom sakupiti male fragmente stakla
• Pod obrisati vlažnim papirom ili krpom
• Ukoliko se preostali ostaci usisavaju, vrećicu iz usisivača nakon čišćenja treba izvaditi
• Sve predmete upotrebljene za čišćenje, kao i vrećicu iz usisivača, treba odložiti u plastičnu vrećicu, i dobro je zatvoriti
• Odjeću ili posteljinu na koje su pali dijelovi žarulje ne treba više upotrebljavati, već ih treba baciti
Napomena - * Uputstvo Agencije za zaštitu životne sredine SAD-a (U.S. Enviromental Protection Agency) za odlaganje slomljenih kompaktnih fluo sijalica
PS: OBAVEZNO PROSLIJEDITE SVOJIM PRIJATELJIMA

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.02.2013.

Moje poimanje Boga

Za mene je Bog, najbolje, najveličanstvenije, najpametnije biće koje postoje. On je jedini savršen. Ima poslovica: „Nitko nije savršen“, ali to se ne odnosi na Boga, On je savršen. Bog najbolje zna ljubiti, On to čini savršeno. Kao što mladić strastveno voli svoju djevojku i Boga nas strastveno ljubi, još i puno više. Kakvi god mi bili slabi, nejaki i nesavršeni, Bog čezne za nama, strastveno nas ljubi, jer smo mi njegova djeca. Ako majka ljubi svoje dijete, kakvo god ono bilo, kako li neće Bog ljubiti svoja stvorenja, kakva god da ona jesu.

Bog je jako milosrdan. Ako netko moli Boga za oprost, Bog će mu uvijek oprostiti, ako se čovjek iskreno kaje. Bog je pun milosti, suosjećanja, samilosti. Nitko nije tako velik grešnik, da mu Bog ne bi mogao oprostiti.

Bog zna što je najbolje za nas, pa umjesto, da se tjeskobno brinemo za sebe, bolje da svoje brige prepustimo Bogu i kažemo: „Misli se Ti“, „neka bude Tvoja sveta volja“.

Ružno je psovati Boga, neki to čine i nesvjesno, automatski. Umjesto toga, mogli bi hvaliti Boga i zahvaljivati mu što postojimo, što je život ipak lijep, usprkos svemu. Lijepo je postojati i živjeti. Bože, hvala ti na tome i današnjem danu! Sve nas blagoslovi!

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.02.2013.

Dječak treba pomoć!

Image and video hosting by TinyPic

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #