VJERA.com

< siječanj, 2006  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Proročanstva… dolazeći sukob… tajna udruženja i sudbina svijeta… Religija i politika… teološki prijepori o fundamentalnim vjerskim pitanjima… Novi Svjetski Poredak… feminizam… masoni… pederi i tribade (lezbijke)… jezuiti… Antikrist… Armagedon…

Find your Man on Gay.com Personals

















Linkovi
Kreacionizam
Sijelo.com
Ivan Lukic


Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Kreacionizam

16.01.2006., ponedjeljak

DOLAZAK OSMOGA

U 17. poglavlju Otkrivenja najavljen je dolazak osmoga. Posljednje, najveće progoniteljske sile, ali, koja nije došla niti iz "mora", niti iz "zemlje", nego "..od sedmorice." Dakle, ova Nova sila uzdiže se, ne između buke i vreve "mora" (naroda), niti iz "tišine zemlje" (do tad neotkrivenih područja), nego uzdiže se iz sedam do tada palih perioda povijesti kršćanske crkve. Ovaj "osmi" također dolazi bez prevrata ili rata, ili revolucije. Proročanstvo očito pokazuje da ovaj "osmi" dolazi po političkom i religijskom dogovoru, to jest konsenzusu.

Svih sedam perioda složilo se da mu preda svoju silu i vlast, da bi se ostvarila nekakva ideja, koja je i definirana u proročanstvu: "Ovi će zaratiti s Janjetom…" (Otk. 17:14.) Dakle, političko–religijski cilj ovog ujedinjavanja jest pobijediti Jaganjca, što je simbol za Isusa, Sina Božjega. Svaki period kad je pao i pretvorio se u strašnu "goru izgorjelu" – ostao je tako i dalje, i ostat će tako do kraja, kad će prilikom Isusova dolaska u slavi i moći, biti uništen!

Kad je Rana crkva pala, ona se pretvorila u otpad od vjere. Iz toga otpada se porodila rimska crkva. Iz rimske crkve su došli protestanti, i kad su i oni pali, ostali su na svom stupnju razvoja. Nisu dalje napredovali. Iza protestanta su došli adventisti, i kad su pali, ostali su na svom stupnju razvoja, i ostaju tako, kao jedna od glava na zvijeri, kao jedna od "gora" (izgorjelih) – do kraja. Dakle, vidimo, s padom, određeni period ne nestaje, nego se okamenjuje, u dotadašnjem razvoju i gnjevno brani svoje dogme, pozicije i crkvenu vlast. Bog ih napušta, zbog nevjere i preljube koju su počinili sa ovim svijetom (to jest, Sotonom, koji je "Bog ovoga svijeta" 2. Korinćanima. 4:4.) a Sotona ih preuzima pod svoju vlast i čini ih djelom svoga kraljevstva na zemlji. "Osmi" dakle, dolazi kao sveopće ujedinjenje svih palih perioda, crkava. Taj dolazak, to ujedinjenje jest – Ekumena. Nova sila, stvorena dogovorno od strane svih palih crkava i svih otpadničkih elemenata pobune. Cilj ovog razornog saveza je objavljen jasnim riječima proročanstva: "Oni će zaratit protiv Janjeta…" (Otk. 17:14.)

"I ugledah Zvijer i kraljeve zemaljske i vojske njihove, okupljena da zarate protiv Onoga što sjedi na konju i protiv vojski Njegovih…" (Otk. 19:19.)

Da bi ekumena bila uspostavljena, ona mora imati pokretača dakle, pokretačku silu, koja ujedinjuje sve vojske otpada, savjetuje, organizira. Tko je taj strahoviti demonski pokretač velikoga zla? Onoga zla koje će cijeli svijet gurnuti u glib strašne propasti. Ako ispravno razumijevamo proročanstva, onda možemo razumjeti da to može biti samo onaj tko je nekoć imao najveću svjetlost. Jer kad netko padne sa visokog položaja, surva se u mračni bezdan, on u toliko dublje padne, ukoliko je na višem položaju stajao. Duh pokretač svega ovog zla, dakle, može, i nužno mora biti samo sedmi period; jer on je imao najveću svjetlost, najveću čast i najveću odgovornost pred Bogom.

A upravo taj, sedmi period, je pao s najuzvišenijeg položaja (upravo poput Lucifera) i survao se u najdublji bezdan mraka. Taj, sedmi period, znamo, jest adventistička crkva, ili posljednji period – vrijeme iščekivanja Suda i dolaska Sina Božjega.

Šesnaesto poglavlje Otkrivenja donosi cjelovit prikaz djelovanja ovog zlodouha (adventističke sve tri crkvene organizacije).
- 01:18 - Komentari (6) - Isprintaj - #