vinorelli

četvrtak, 19.11.2015.

7. saziv Martinske kolonije "Vinorelli u Vrbniku"

Od 12. do 15. studenog, održan je 7. saziv Martinske kolonije "Vinorelli u Vrbniku" pod pokroviteljstvom vinarije "KATUNAR".
Sudionicima iz Hrvatske, ove se godine pridružio i slikar Muhvič Janez iz Slovenije, tako da je ovo bio i treći međinarodni saziv Martinske kolonije "Vinorelli u Vrbniku".
Sudjelovali su: Barac Dragutin, Karežić Josip, Kiš Ivica, Krešić Ante, Lončarić Saša, Muhvič Janez (SI), Raič Ivo, Zima Željko i Zirdum Mirjana.
Izložba 40 nastalih Vinorella otvorena je 14.11.2015. u 20:00, na Martinjskoj fešti vinarije "KATUNAR" u Vrbniku, a moći će se razgledati u galeriji Vinorella vinoteke vinarije "KATUNAR".
- 02:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Martinjska izložba Vinorella u Gornjoj Stubici

Plakat izložbe Vinorella u galeriji "Lipa" u Gornjoj Stubici i izviješće sa otvorenja izložbe objavljeno u zagorskom listu od 10. studenog 2015.
- 01:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vinorelli pod gupčevom lipom u Gornjoj Stubici

Vinorelli iz fundusa radionica Vinorella koje su do sada održane u Hrvatskoj, a koje su naslikali Barac Dragutin, Bralo Lešić Iva, Burcar Neno, Crtalić Marijan, Karežić Josip, Kordić Ksenija, Krašković Denis, Missoni Nives, Pušić Zoran, Raič Ivo, Zanosky Iva, Zirdum Mirijana i Kiš Ivica, izloženi su od 30. listopada do 20. studenog 2015. u galeriji "Lipa" u Gornjoj Stubici. Pored Vinorella koji su bili izloženi nekoliko tjedana ranije u Pregradi izložena su i dva Vinorella iz privatnog vlasništva gospodina Mladena Horvateka, koji je i inicirao održavanje ove izložbe. Izložbu je otvorila predjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice gospođa Đurđica Labaš, uz prigodne stihove Vlade Šuka i pozdrav koji uzvanicima je uputio domaćin Božidar Sačer. Izložbu pod gupčevom lipom su sponzorirali članovi udruge vinara "Peharček" i Općina Gornja Stubica.

- 00:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #
- 00:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vinorelli u Pregradi

Posljednjeg vikenda u rujnu, u gradu Pregradi tradicionalno je održana manifestacija „Branje grojzdja“ posvećena grožđu i njegovoj preradi.
Ove godine manifestacija bilježi svoju 45. obljetnicu, a uz niz događanja iz kulture i sporta prvi put je otvorena i izložba Vinorella na kojoj je održana o pokazna radionica slikanja vinom.
Uz otvorenje izložbe uzvanicima su ponuđene tradicionalne zagorske delicije od grožđa. Izborom Vinorella iz fundusa radionica Vinorella koje su do sada održane u Hrvatskoj predstavljeni su Vinorelli koje su naslikali: Barac Dragutin, Bralo Lešić Iva, Burcar Neno, Crtalić Marijan, Karežić Josip, Kordić Ksenija, Krašković Denis, Missoni Nives, Pušić Zoran, Zanosky Iva, Zirdum Mirijana i Kiš Ivica.
U pokaznoj radionici slikanja vinon nastalo je nekoliko vinorella naslikanih nagrađenim Cabernet Sauvignonom vinarije Cvek iz Pregrade.
- 00:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.