nedjelja, 20.05.2007.

Nenad Barinić - ekskluzivni intervju

Evo napokon imtervju sa Nenadom. Ovaj imtervju su smo dogovarali skoro godinu dana, ali se na kraju isplatilo. Razgovor smo vodili u policijskoj postaji Vukovar gdje je Nenad zaposlen kao policajac, a radi i na crtanju foto-robota kriminalaca. Tek što smo uključili diktafon ušao je Nenadov kolega Slavko vidno se češkajući po glavi ispod šapke. Na pitanje šta te muči, Slavko je odgovorijo:
-Ništa strašno. Evo bijo sam na očevidu i ovaj si nadrko penis te ga podvezo da mu ne splasne i zatim si ga odrezo i zabijo u guzicu pa ne znam šta da stavim u zapisnik. Jel to incest, samozadovoljavanje ili samosilovanje?
Tu Slavko zapazi mene pa pita: A ovaj nosati? Jel to za pendrečit u gumenoj sobi ili...?

Naravno ovaj dijo sam izmislijo. Nije bilo nikakvog sakaćenja niti policajca Slavka, jer jednostavno nismo bili u policijskoj postaji u Vukovaru već smo cijeli imtervju obavili preko imterneta. Na naša pitanja Nenad je odgovarao preko mejla.


STRIP MI JE I DALJE OSTAO PRVA I VELIKA LJUBAV


Image Hosted by ImageShack.us

- Vrlo rano si poceo crtati i to uglavnom kajboje i indijance.
Jesi li ko mali bijo opcinjen Vinetuom i Old Setrhendom pa
otud ta ljubav prema divljem zapadu?


NORMALNO...KAO KLINAC SAM PROČITAO VEĆINU KNJIGU KARLA MAYA, ONU „KROZ PUSTINJU“ SAM PROČITAO 27 PUTA, A OSTATAK KNJIGA PUSTINJSKIH PUSTOLOVINA SAMO JEDNOM. STRAHOTA JE KADA POMISLIŠ DA JE KARL MAY VEĆINU TIH KNJIGA NAPISAO DOK SE NALAZIO VEĆINU ŽIVOTA U ZATVORIMA. I VINETUA JE SIGURNO TAMO UPOZNAO I STAROG DOBROG OLD ŠETRHENDA....I PUNO ZANE GREYA SAM PROČITAO, BUCK DUANE JE FACA DO JAJA.

Image Hosted by ImageShack.us

- Kad si odlucijo nacrtati svoj prvi strip i koliko je vremena trebalo
da uopce objavis svoj prvi strip?


HM, CRTKARAO SAM VEĆ NEŠTO SA 5-6 GODINA, KADA SE SJETIM KAKO SAM DOBRO CRTAO BLEKA, RODIJA I PROFESORA OKULTISA, KOMANDANTA MARKA, ZAGORA I MIKIJA...POKOJNI MAUROVIĆ BI MI ZAVIDIO KAKO SAM DOBRO UKLAPAO PIŠTOLJE U ŠAKE I LJUDE NA KONJE, SVE IZ JEDNOG POTEZA...JER ON JE TAKO DOBRO CRTAO ONE KOLTOVE SA BURENCETOM IZ KOJEG JE DIREKTNO IZRASLA CIJEV. ČIM SAM KRENUO U ŠKOLU I NAUČIO PISATI, NAPISAO SAM LJUBAVNI KAUBOJSKI ROMAN O ANABEL LEE I O...O...O NE ZNAM KAKO SE ZVAO GLAVNI TIP, ALI ŠTO JE TAJ PUCAO! ROMAN SAM NAPISAO U JEDNU ŠKOLSKU BILJEŽNICU....OD PRVE DO ZADNJE STRANE, SVA JE BILA GUSTO ISPISANA. ČITANJE TOGA ROMANA SAM NAPLAĆIVAO KUMU I RODBINI. A ZATIM SAM POČEO CRTATI STRIPOVE U BILJEŽNICE, SA BALONČIĆIMA I TEKSTOM. PRVE STRIPOVE NA MALO VEĆEM FORMATU CRTAO SAM U ZADAĆNICE, AKO SE SJEĆAŠ ONIH SA CRVENO-BIJELIM PRUGAMA NA KORICAMA, BILE SU A4 FORMAT. DO 12 GODINE ŽIVOTA JAVLJAO SAM SE SA RADOVIMA NA RAZNE STRANE, A SA 12 GODINA STRPAO SAM MAPU SA RADOVIMA POD PAZUHO I OTIŠAO VLAKOM DIREKTNO U OSIJEK U TVRĐU, GDJE SE NALAZILO UREDNIŠTVO „MASLAČKA“ I PONUDIO IM RADOVE...I PROŠAO.

Image Hosted by ImageShack.us

Kakav je to bijo osjecaj i jesi li dobijo honorar za tu prvu tablu stripa?

OSJEĆAJ JE BIO NAJJEDNOSTAVNIJE DIVAN – RADIŠ ŠTO VOLIŠ I ZA TO TE PLATE. ZA RAZLIKU OD VEĆINE OSTALIH NARUČIVAĆA KASNIJE, ZAHVALJUJUĆI „MASLAČKU“, OTVORIO SAM ŽIRO-RAČUN I PRIMIO SVOJ PRVI AUTORSKI HONORAR NA ŽIRO-RAČUN...KAO PRAVI STRIP CRTAČ. TO MI JE STRAHOVITO IMPONIRALO.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Koji su ti bili uzori u stripu?

HM, VEĆINOM KAO I SVIM OSTALIM CRTAČIMA STRIPOVA. OD STRANIH – MOEBIUS I JEAN GIRAUD KAO JEDAN ČOVJEK I DVA CRTAČA....MOEBIUS UZ KOJEG SAM SE UČIO ČISTOĆI LINIJE I OPĆENITO CRTEŽA, PRIKAZA VELIKIH SCENA. KOLORIT I FANTASTIČNI RUKOPIS TEKSTA U BALONČIĆIMA. GIRAUD – KADRIRANJE. ONAJ KLAUS JENSEN ŠTO JE TUŠIRAO „DAREDEVILA“ U „EKS“-U ME JE ODUŠEVIO ONIM SVOJIM UGLATIM GRAFIZMOM I JEDNOSTAVNOŠĆU PRIKAZA MIŠIĆA ODREŠITIM POTEZOM KISTA...
OD DOMAĆIH: JULES RADILOVIĆ MI JE BIO I JOŠ UVIJEK MI JE UZOR PO FANATIČNOSTI PRIKUPLJANJA DOKUMENTACIJE ZA CRTANJE STRIPOVA, SVE TO SORTIRANJE FOTOGRAFIJA I ŠTAMPE ME JE UVIJEK ODUŠEVLJAVALO. VEĆINU TAKVIH MATERIJALA SAM NAŽALOST BACIO ZBOG INTERNETA NA KOJEM JE KAO SVE DOSTUPNO, AL JEBO TI TO, SKIDANJE DETALJA IZ NOVINA JE LAKŠE NEGO SA SLIČICE OD 2 KB SKINUTE SA INTERNETA, HAHA. OODOH JA SA TEME, DA SE VRATIM NA UZORE. JULES RADILOVIĆ MI JE UZOR ZA DETALJISTIČKI CRTEŽ I MASOVNI PRIKAZ SCENA. ČOVJEK JE FANTAZIJA, MAJSTOR I OSOBA KOJOM SE MORAMO PONOSITI I MI I IDUĆE GENERACIJE. ZATIM, SPOMENUO BIH IVANA LONČARA – ŽANA, KOJI JE OSOBA KOJA ME JE DUBLJE UPUTILA U STRIP I POKAZALA NEKOLIKO TAJNI OVOG ZANATA, PA ČAK I ONU NAJMRAČNIJU I NAJZAGONETNIJU TAJNU DA SE STRIP CRTA NA FORMATU PAPIRA VEĆEM OD FORMATA PAPIRA NA KOJEM SE OBJAVLJUJE, KAO I DA SE ČITAVA TABLA PRVO NA PAPIR POSTAVI PRVO U OLOVCI, A ZATIM SE TEK TUŠIRA...TAJ ČOVJEK JE DOSTA SVOGA VREMENA IZDVOJIO DA BI ME NAUČIO ILI POKAZAO NEŠTO IZ OVOGA ZANATA, A ISTO TO UČINIO BI ČAK I DAN-DANAS AKO BIH GA ZAMOLIO. HM, SADA SAM SE SJETIO DA SAM SE ZAMISLIO, KADA SAM GA UPOZNAO KAO KLINAC, S ČIME TAJ ČOVJEK CRTA STRIP? NAIME, ŽAN IMA ŠAKE KAO DVIJE LOPATE, KAO GRIZLI, JER SE NEKADA BAVIO I BOKSOM. HM, ZANIMLJIVO, AKADEMSKI SLIKAR BOKSER KOJI CRTA STRIPOVE....NORMALNO, KAKO BIH ZAOBIŠAO I NE SPOMENUO SVOGA KOLEGU LEŠA...OVAJ, DUBRAVKA MATAKOVIĆA... KOJI SE SIGURNO SJEĆA JEDNOGA DETALJA IZ KASNIH OSAMDESETIH. NAIME, VIĐAO SAM OPSCENE DOŽIVLJAJE MALOGA IVICE, PA ČAK I NA ZIDU KAFIĆA U NEKADAŠNJEM OMLADINSKOM DOMU GDJE JE DOTIČNI SEBI DAO ODUŠKA I ISCRTAO IVICU I JOŠ LIKOVA KOJI SU DOLASKOM RATA NA OVE PROSTORE OTIŠLI U ZRAK ZAJEDNO SA OMLADINSKIM DOMOM. VEĆ SAM TADA, KAO JEDAN OD MONSTRUOZNIH UMOVA SADAŠNJICE, SPOZNAO DA ĆU BITI POLICAJAC, TE SAM OPERATIVNIM RADOM NA TERENU USPIO SAZNATI PREKO KUME KOJA JE DO UDAJE ŽIVJELA NA PROSTORIMA REPUBLIKE GDJE ŽIVI DUBRAVKO. ŠETAO SAM SE DANIMA SA MAPOM FORMATA A0 TOM ULICOM PIKIRAJUĆI KADA ĆE IZ TE KUĆE IZAĆI NETKO TKO BI BIO DUBRAVKO, JER NISAM ZNAO KAKO IZGLEDA. I TAKO SAM GA I UPOZNAO, KADA JE NEGDJE, JADNIČAK, KRENUO, NA ULICI JE BRUTALNO DOČEKAN OD 14-GODIŠNJAKA SA VELIKOM MAPOM PUNOM RADOVA, ČITAVIM SERIJALIMA I ILUSTRACIJAMA TEŽINE 20 KG. I NIJE IMAO SRCA DA ODE TAMO GDJE JE KRENUO. POZVAO ME UNUTRA I PREGLEDAO SVE TE RADOVE, OSJEĆAJUĆI KAKO GA PRATE MOJE OČI KAKO LISTA LIST ZA LISTOM...HM, OPET „PRŽI MILE LAJKOVAČKOM PRUGOM“ – ODOH S TEME – OVA BI SE MOGLA ZVATI „KAKO SAM UPOZNAO DUBRAVKA“. OD DUBRAVKA SAM NAUČIO TAKOĐER PUNO STVARI. NA PRIMJER – PRIJE IZLASKA NA ULICU DOBRO PREGLEDAJ TEREN ISPRED, DA TE PRED KUĆOM NE ČEKA DOBRO SAKRIVEN BALAVAC SA MAPOM CRTEŽA TEŠKOM 20 KG. DOK CRTAŠ STRIPOVE, UPALI GLAZBU KOJA TI GODI, SA PRAVIM OZVUČENJEM...I ISKLJUČI SE OD OSTATKA SVIJETA.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- Kao srednjoskolac si ilustrirao jedan cijeli broj djecije revije "Maslacak".
Kako je doslo do te suradnje?


ISPRAVKA!!! ISPADE DA SAM ILUSTRIRAO SAMO JEDAN BROJ...NIJE TAKO, BRATE NAPAĆENI! JESAM ILUSTRIRAO JEDAN KOMPLETNI BROJ I UVALIO STRIP UNUTRA, ALI RADIO SAM ILUSTRACIJE I U NEKIM DRUGIM BROJEVIMA „MASLAČKA“. I U NEKOLIKO BROJEVA OBJAVIO SAM PO TABLU STRIPA KOJI SE ZVAO NEŠTO SA „...BOY“. I NISAM BIO SREDNJOŠKOLAC, VEĆ OSNOVNOŠKOLAC.

Image Hosted by ImageShack.us

- Isto si kao srednjoskolac izdao i dva fanzina. Jedan se zvao NNNI i drugi
XEROX. Nakon toga nikad nije izasao drugi broj niti jednog od ta tvoja dva
fanzina.


TOPLO, TOPLO...KAO OSNOVNOŠKOLAC ILUSTRIRAO SAM DIO FANZINA „NNNI“ (MISLIM 4 ILI 5 STRANICA) KOJI JE TREBAO IZDATI MOJ KOLEGA DARKO VUKOVIĆ ISPRED 1. OSNOVNE ŠKOLE U VINKOVCIMA, ALI SE NEŠTO IZJALOVILO PA JE OSTALA HRPA KOPIJA MOJIH RADOVA BEZ SVIH ONIH TEKSTOVA I FOTKI DRUGIH ČLANOVA NOVINARSKE GRUPE, TIH 4-5 STRANA...TAKO DA SAM JA TO POKUPIO, UKLAMAO I REKAO „TO JE MOJ FANZIN“...PA JE...SAMO MOJI RADOVI...NA 5OOO LISTOVA PAPIRA. A „XEROX“? NASTAO JE FASCINACIJOM „RANXEROXA“ I FOTOKOPIRNOG STROJA „XEROX“ U „PIKOVOJ“ ZGRADI U VINKOVCIMA, ZATO SAM GA I NAZVAO „XEROX“. IZGLEDAO JE OK, SVIĐALA MI SE NASLOVNICA KOJU SAM NACRTAO...NEGDJE SAM VIDIO, NETKO JU JE JAKO LIJEPO SKORO PA PRECRTAO...

Image Hosted by ImageShack.us
NENAD SA MAPOM FOTO-ROBOTA KOJE JE RADIJO ZA POLICIJU. foto: D.Glibušić

Image Hosted by ImageShack.us
IZ NENADOVE MAPE. foto: D.Glibušić

- Gdje si sve objavljivao stripove i na kojim si sve izlozbama sudjelovao?
Jesi li osvojio koju nagradu za strip?


DOBRO TI JE PITANJE. NEKU EVIDENCIJU NISAM BAŠ PRECIZNO VODIO, NITI IMAM SVE AUTORSKE PRIMJERKE. OMLADINSKI LIST, NON, METEOR, TOM&JERRY, KVADRAT, ŠPORTSKI RIBOLOV, RIBOLOVAČKI MAGAZIN, INTERNATIONAL FISHING MAGAZIN, UDICA, STRIPTIZ, COMIXER, DES GRAUEN (Njemačka), SHOTGUN MARY (USA), PRIVLAČICA, PLAGIJAT, SLAVONSKI OBZOR, HRVATSKI VJESNIK, MASLAČAK, ODRAZ, TEN, ŽVOKS, BANG, MLADOST, APLAUZ...PAR KRATKIH URADAKA... I JAVLJANJA U PATKU, ...MAGAZIN?! (ČIJEG SE PRVOG DIJELA NAZIVA NE MOGU SJETITI) ...IMA TOGA JOŠ, ALI TKO BI SE TOGA SJETIO. ILUSTRACIJA SAM DOSTA OBJAVIO, VIŠE KNJIGA SAM ILUSTRIRAO...JEDAN OD NAJDRAŽIH RADOVA MI JE ILUSTRIRANJE KNJIGE VLADIMIRA BAKARIĆA „NEŠTO IZA PONOĆI“. RADIO SAM ILUSTRACIJE ZA DOKUMENTARAC O POČINJENOM RATNOM ZLOČINU NA OVČARI, NAZIVA „VUKOVARSKA PASIJA I KRIŽNI PUT“ EDUARDA GALIĆA. TRENUTNO RADIM ILUSTRACIJE, VIŠE STRIP, ZA SERIJU DOKUMENTARACA „HEROJI DOMOVINSKOG RATA“.MA RADIO SAM I REKLAME NA IZLOZIMA I SLIKE AIRBRUSHOM NA HAUBAMA VOZILA I BOJANJE VOZILA ZA LUNAPARK I TJELOHRANITELJ I VOZAČ I TAKO JOŠ HRPA TIH POSLOVA DOBRIH ZA IZOŠTRAVANJE PERCEPCIJE STRIP CRTAČA. NAGRADE? HM, JEDINO ONA TREĆA NA NATJEČAJU FLITA I KVADRATA, ALI MENI DRAGA I VAŽNA KAO GRAND PRIX U F1.
A IZLOŽBE? ONE SU PRIČA ZA SEBE...NPR. NA SALONE STRIPA VIŠE NE IDEM, IZ PRINCIPA. A BAŠ ME NEŠTO NI NE ZOVU. FORA JE OKUPITI PAR UŠLAGIRANIH KLINACA OD KOJIH JEDAN OD NJIH IMA NEKU STRIP KOLEKCIJU, PA KADA SE UZVIKAČI NEKIM OPIJATOM ONDA TI ONI KAO NEŠTO NACRTAJU...NI TI UREDNICI VIŠE NISU KAO NEKADA...MENE SU ZEZALI ZA PERSPEKTIVU, ZA ANATOMIJU, PRIČU, PRAVOPIS, RAZRAĐIVANJE LIKOVA I GOMILU DRUGIH STVARI NA KOJE OVI KLINCI DANAS UOPĆE NE OBRAĆAJU PAŽNJU, A OBJAVLJUJU STRIPOVE. AKO NITKO I NEĆE DA IM OBJAVI STRIP, ONI SAMI SEBI TO URADE (MISLIM, OBJAVE STRIP, JEL'). JEDINO ŠTO SE NIJE PROMIJENILO, TO JE DA TI NITKO NE PLAĆA ZA TVOJ RAD NITI RAD CIJENI U TOJ MJERI KAO SVOJ RAD, MISLIM NA UMNI RAD OKO PRIPREME I ZAVLAČENJA CRTAČA NA RAZNE NAČINE.


Image Hosted by ImageShack.us
OSIM FOTO-ROBOTA KRIMINALACA NENAD RADI FOTO-ROBOTE RATNIH ZLOČINACA PO SJECANJU ŽRTAVA

- U Njemackoj si objavljivao horror price u strip casopisu "Das Grauen Unhemliche Stories".
Tu navodno nisi smijo potpisati svoje radove, ali su honorari bili uredni, samo sto nije dugo trajalo?


ZNAŠ I SAM, JAKO SMO TI MI DALEKO OD ZAGREBA. TOLIKO DALEKO DA PRIČE O TAMO NEKOM POSLU ZA INOZEMSTVO DO NAS U VINKOVCIMA (DOK SAM ŽIVIO TAMO) PUTUJE PO KOJU GODINU... I TO NE SVJETLOSNU,JEBI GA...GARANTIRAM TI DA I SADA NETKO NEŠTO RADI NEPRIJAVLJENO. RADIO SAM, NIJE SE SMJELO POTPISIVATI I NAŽALOST, NIJE DUGO TRAJALO. HONORARI SU BILI UREDNI.

Image Hosted by ImageShack.us

- Radijo si nesto i za USA trziste. Strip je cak i objavljen, ali ti nikad nisi za to primijo honorar niti
dobijo svoje autorske primjerke pa sam tako i ja ostao prikracen za jedan primjerak.
Sto se to u stvari dogodilo? Mislijo sam da su bar ameri posteni. Jesu li ti bar vratili originale?


RADIO SAM I OBJAVIO SHOTGUN MARY U ANTARCTIC PRESSU, FANTASTIČNA PRIČA KOJU JE ISPRIČAO MILJENKO HORVATIĆ, ZAPRAVO DVIJE USPOREDNE PRIČE KOJE U ZATVORU PRIČAJU MARY I STEVEN, MOJ LIK NA KOJEGA SAM NA KRAJU I DOBIO I AUTORSKA PRAVA. PLAĆANJE JE TREBALO IĆI PREKO MILJENKA, ALI NIKADA NISAM DOBIO NI DOLARA. MILJENKO KAŽE DA AMERI NIKADA NISU PLATILI, UGOVOR KAŽE DA JE NADLEŽAN OKRUŽNI SUD U SAN ANTONIJU, TEXAS. JEDNU PRIČU ODRADIO JE I ŠTEF BARTOLIĆ, ALI MI NIKADA NIJE ODGOVORIO NA PITANJE DA LI JE ON DOBIO HONORAR...ORIGINALI MI NISU VRAĆENI, IAKO U UGOVORU PIŠE DA ĆE MI ISPLATITI ODŠTETU ZA SLUČAJ GUBITKA ILI OŠTEĆENJA. POŠTENO...PA TKO KOGA ZAJEBE.

Image Hosted by ImageShack.us

- Tko je pomogao u tvom razvoju kao strip crtaca?

TO SAM REKAO U JEDNOM OD PROŠLIH ODGOVORA NA NEKO SASVIM DRUGAČIJE POSTAVLJENO PITANJE, HEHE...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
foto: D. Glibušić

Ijako si stripove poceo crtati jos u osnovnoj skoli za tebe su se mediji tek poceli pojacano interesirat
(RTL, HTV, Arena...itd)kad si kao zaposlenik u MUP-u poceo crtati foto-robote zlocinaca i osumnjicenika.
Kazu da si vrlo uspjesan u tom poslu?


KAŽU. POČEO SAM 1993. GODINE, NA NAGOVOR JEDNOG KOLEGE KOJI ME JE NA TAJ NAČIN, BEZ OBZIRA KOLIKO MI JE DOBRO ŽELIO, UNESREĆIO. U POLICIJI MOJ POSAO JE NEŠTO SASVIM DRUGO, DRUGI POSAO. NIJE TO BAŠ LAKO, NIJE ZAHVALNO I NEMAM NIKAKVE KORISTI, ALI JE KORISNO ZA DRUŠTVO...ISTO ONO KOJE KONSTANTNO PLJUJE PO POLICIJI GOVOREĆI DA POLICIJA NIŠTA NE RADI.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
NOVINARI JUTARNJEG LISTA TESTIRALI SU NENADA. DALI SU MU USMENI OPIS UMIROVLJENOG POLICAJCA ZVONKA RAJIĆA,
A NENAD GA JE NACRTAO PREMA OPISU NOVINARA. GORE JE ZVONKO, A ODMA DOLJE JE NENADOV CRTEŽ ISTE
OSOBE. foto: D. Glibušić


- Koja je razlika izmedju tvog pristupa crtanju foto-robota i recimo onog klasicnog na PC-ju koje koristi MUP?
Tko je uspjesniji u tom poslu: covjek ili stroj?


PC IMA PREDLOŠKE SVIH NOSEVA, OČIJU I DR., A JA TO MORAM SVE SAM NACRTATI. PC-IJEM JE MOŽDA LAKŠE, ALI OVAKO JE BRŽE...KROZ RAZGOVOR SA OŠTEĆENOM OSOBOM SAZNAM ŠTA TOČNO TREBAM NACRTATI, PA NE GUBIMO PAR SATI NA PREGLEDAVANJE BAZE ORGANA IZ PC-A. A TKO JE USPJEŠNIJI? MOGUĆE ČOVJEK.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
foto: D. Glibušić

- Dali te vise ispunjava crtanje foto-robota ili stripova?

STRIP, NORMALNO!

- Recimo kad ti zrtva opisuje napadaca dali si stvoris u glavi sliku te osobe ili to jednostavno iz tebe izlazi mehanicki?

NE RAZMIŠLJAM BAŠ PUNO... ZAPRIMAM OBAVIJESTI, AKO MI JE JASAN IZGLED OSOBE, TRENUTNO TAJ IZGLED PREBACUJEM NA PAPIR

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
foto: D. Glibušić

-Imas li kakvu anegdotu vezanu uz taj posao pa da je podjelis sa nama?

ČESTO ME KOLEGE NAPADAJU ZAHTJEVIMA TIPA: NACRTAJ MENE, SINA, ŽENU, PUNICU... PROBAM IH ODBITI, ALI KADA NE IDE...SAVJETUJEM IH DA ODU OPLJAČKATI BOSU (trgovinu), MENE ĆE VEĆ ZVATI DA IH NACRTAM.

- Navodno kao crtac foto-robota ides na ispomoc i drugim zupanijama?

DA, UGLAVNOM U OSJEČKO – BARANJSKU.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
INTERVJU KOJI JE NENAD DAO ZA JUTARNJI LIST

- Planiras li uskoro izdati strip album ili napraviti neku izlozbu?

EVO, SVE JE TU! DAKLE, U TIJEKU SU ZAVRŠNE PRIPREME ZA PROMOCIJU STRIP-ALBUMA "EINSTEIN WORLD" KOJA ĆE SE ODRŽATI 06.06.2007. U PROSTORIJAMA MATICE HRVATSKE U VINKOVCIMA.


- I za kraj jedno pitanje koje sve pitam: Zasto Seve nije uspjela doc na krov Europe sa svojom stiklom vec je zavrsila
na nezgodnom 13 mjestu?


ZATO ŠTO JE PJEVALA, UMJESTO DA JE IGRALA...

NAPOMENA: za uvecanje malih slicica potrebno je klikniti na njih.
NAPOMENA 2: ukoliko zelite saznati nesto vise o Nenadu Barinicu kliknite OVDJE

ZAHVALJUJEMO NENADU NA RAZGOVORU TE USTUPLJENIM STRIP TABLOJIMA I FOTOGRAFIJAMA.

I TVRTKO NASTUPA NA NORIJADI?

Stizu i dobre vijesti, uz Septicu, Pogreb X i Karambol mogao bi nastupiti i glazbena zvijezda Republike Vinkovci TVRTKO!
Nadamo se kako ce organizator pronaci mjesta i za ovog mladog i talentiranog glazbenika. A do tada uzivajte u Tvrtkovom hitu:

TVRTKO - a šta bi dao

- 00:41 - Komentariši (10) - Izprimtaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.