Vincimus - HGspot marketing

petak, 22.08.2008.

Odabir kvalitetnog multimedijalnog računala

Svake godine po povratku s godišnjeg odmora razmišljam o kupovini novog desktop računala. Zašto? Jednostavno je opisati današnju informatičku industriju u kojem kupovina računala daje garanciju da će biti tek “dovoljno dobar” nekih godinu dana. A to se posebno odnosi na desktop računala koja kupujem u svrhu pokretanja najnovih multimedijalnih aplikacija i 3D grafike prisutnoj u dašanjim PC igrama! Ako spadate u posebnu skupinu korisnika koja osobno računalo koriste kao platformu za igranje video igrica ili korištenje zahtjevnijih multimedijalnih aplikacija, onda se sljedećih par riječi odnosi na vas.

“Gamerska” računala su uvijek sastavljana od posebno odabranih komponenti. AMD i nedavno formirana organizacija PC Gaming Alliance pokrenuli su sustav standardizacije računala namijenjenih igranju zahvaljujući kojem će potencijalni gameri moći jednostavnije odabrati željenu konfiguraciju, ali i komponente. Među najvažnije komponente za odlične performanse u novijim PC igrama definitvno ubrajamo vrlo jak dual ili quad core procesor. Odličan izbor ovdje je Intel Core 2 Quad Q9550 [036803] sa četiri jezgre i taktom rada podešenim na 2.8 GHz koje osiguravaju odličnim performansama u najnovijim PC igrama. Preporuka za grafičku karticu ide modelu VGA PCI-E EVGA, Geforce GTX 260 SuperClocked, [035341] koja predstavlja savršen omjer performansi i kvalitete u odnosu na cijenu pa je iz tog razloga u raznim publikacijama i proglašavana Best Buy. Za kraj bih dodao i 4GB DD3 Patriot Viper Series RAM-a [034890] koji će osigurati dovoljnu količinu radne memorije, čak i za najzahtjevije aplikacije.

Među najkvalitetnijim gotovim računalima u ovoj kategoriji izdvojio bih i HGspot Gamer Toxic [034952] model kojeg pokreće AMD Phenom™ X4 9850 procesor sa radnim taktom od 2.5 Ghz te dvije ATI Radeon HD3870 OC 512MB grafičke kartice u CROSSFIRE modu uz 4GB DDR2 PC-6400 Kingston Hiper X radne memorije. Tražite li pravo multimedijalno računalo za sebe ili dijete, sad je pravo vrijeme da razmislite o tome. Nova školska godina se bliži. Osim knjiga, bilježnica i torbi, svakako je dobro razmisliti i o novom računalu. Odaberete li sad prave komponente koje će se nadopunjavati i zajednički nuditi vrhunske performanse, osigurat ćete si kvalitetno računalo koje dulje vrijeme (barem tri do četiri godine) nećete biti prisiljeni mijenjati.

- 10:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>