Vincimus - HGspot marketing

petak, 20.06.2008.

Mobitel naš svagdašnji

Mobiteli su ušli u široku upotrebu prije nekih osam godina. U tom kratkom periodu potpuno se promijenila koncepcija mobilnog komuniciranja. Od velikih glomaznih uređaja koji su služili isključivo za telefoniranje i slanje poruka, mobitel je postao čovjekov osobni planer, komunikator, fotograf, lokator i zabavljač, a dobar dio poslovanja se može obaviti putem tog malog uređaja. U navedenih osam godina promijenio sam pet mobitela. Prvi model koji sam imao težio je gotovo 150g, imao je tri linije teksta na displayu, a od dodatnih opcija nudio je jedino sat, datum i alarm. Danas imam mobitel Nokia E50 [022422] koji ima operativni sustav Symbian 9.1 S60 3rd edition, a nudi povezivanje putem Bluetootha i IrDA, 1.3 megapikselnu kameru, 70MB interne memorije i podršku za microSD memorijske kartice. Osim toga, tu je i Office u malom, puno dodatnih programa (kao i mogućnost instaliranja dodatnih) i GPS uređaj koji radi pomoću spajanja bluetoothom na eksterni uređaj. Posve dovoljno za gotovo svakog poslovnog korisnika.

Tražite li mobitel za zabavu ili za posao, u HGspotu ne možete promašiti. Gore navedeni mobitel dobio je i svoje nasljednike kao što je npr. Nokia E51 [032046]. Ovaj model ima 130MB ugrađene memorije, HSDPA WLAN, VoIP i mnoštvo drugih naprednih opcija. Od poslovnih modela tu je i vrlo poznati model Nokia N95 [026957] koji nudi mnoštvo multimedijskih opcija, fenomenalnu kameru od 5 megapiksela, WLAN i integriranu GPS navigaciju. S druge strane, želite li nešto dizajnerski savršeno, tu je model Nokia 7500 Prism [031805] s trokutastim tipkama.

I drugi poznati proizvođači imaju atraktivne modele. Pa tako bih izdvojio Samsungove modele koji odišu dizajnerskom savršenošću. Prije sve to su Samsung SGH-D900i [027565] i Samsung SGH-U600 [030519] drugi klizni modeli, ali postoje i drugačija dizajnerska rješenja kao što nudi model Samsung SGH-F210i [032799] koji se klizno preklapa sa strane. Sony Ericsson modeli s druge strane poznati su po svojoj vrhunskoj multimedijalnosti. Model Sony Ericsson W910i [031250] osim svih opcija koje su gotovo postale standard nudi i vrhunski MP3 player. Ugradnjom memorijske kartice od 2 ili 4GB dobit ćete odličan multimedijski svirač. Baterija ovog modela u čekanju drži do 350 sati tj. 2 tjedna! Model Sony Ericsson K850i [031249] vrhunski je izbor za fotografiju. Naime, ovaj model (poput Nokie N95) ima ugrađenu kameru od 5 megapiksela koja proizvodi vrhunske fotografije. Vrijeme čekanja kod ovog modela iznosi do 400 sati. To ga čini savršenim izborom za putnike.

Da se još malo osvrnem na poslovne modele. Svakako bih želio spomenuti i HP iPAQ uređaje koji se nalaze na granici između mobitela i dlanovnika. HP iPAQ 614 Business Navigator [033922] ima instaliran operativni sustav Windows Mobile 6.0, ugrađenu kameru od 3 megapiksela, touchscreen, WLAN i mnoštvo drugih opcija. Ukoliko ste zahtjevni poslovni korisnik koji traži samo najbolje, ovaj model je idealno rješenje za vas. Mobitel je svakom čovjeku postala vrlo bitna korisna dodatna stavka u životu koja je zamijenila telefon, sat, planer, budilicu, fotoaparat, mp3 player i još mnoge druge stvari. Ako si želite bitno olakšati poslovnu i kućnu svakodnevicu, svakako navratite u HGspot i odaberite mobitel koji zadovoljava sve vaše potrebe. Možda nije najvažnija stvar u životu, ali je svakako jedna od važnijih sporednih stvari (možda odmah iza nogometa J ).

- 11:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>