V I K I N G ---- G R I J A NJ A

25.07.2005., ponedjeljak

Jedna nova tehnologija centralnog grijanja na električnu energiju je pred vama…

Poštovani, ovim putem vam želimo predstaviti potpuno novu revolucionarnu tehnologiju električnih centralnih grijanja sa maksimalnim komforom i minimalnom investicijom.

Radi se o spajanju nekoliko dobrih ideja u jednu cjelinu; proizvod toga su bez cijevna električna grijanja sa maksimalnom mogućnosti regulacije temperatura i vremena za svaku pojedinu prostoriju kako to vi želite, mogućnosti upravljanja su nevjerojatne, sve u cilju maksimalne uštede energije opravdane kako s ekonomske, tako i s ekološke strane.
Npr. svaka prostorija može imati različite zadane temperature i vremena, spavaonica se grije npr. na 17 stupnjeva kroz dan osim pred spavanje od 20 do 23h na 21 stupanj i tako za svaku prostoriju ako to želite. Može se također upravljati iz dnevne sobe jednim klasičnim termostatom cijelim grijanjem. Posebne su prednosti programatora iskorištenje noćne tzv. jeftine struje za zagrijavanje dok se skupljom strujom samo dogrijava.
Postoji mogućnost uključivanja preko telefona kao i mobilnog telefona (pogodno za vikendice).

Sistem grijanja svodi se na standardne radijatore u koje se ugrađuje električni grijač sa radnim i sigurnosnim termostatom. Upravljanje i napajanje radijatora energijom vrši se iz električnog ormarića koji se ugrađuje pokraj postojećeg ormarića sa osiguračima ili se implementira u isti ako postoji prostor.
Svaki radijator ima automatski električni i termički osigurač, te cijeli sistem prolazi kroz najosjetljiviju sklopku za zaštitu od dodirnog napona osjetljivosti 0.03A tzv. FID sklopku. Pregrijavanjem bilo kojeg radijatora preko 100 stupnjeva celzijusa automatski se isključuje cijeli sistem grijanja.

Potrošnja energije se može regulirati do minimuma, a iz našeg višegodišnjeg iskustva možemo tvrditi da se za prosječan stambeni prostor od 80m2 račun električne energije povećava za 300 do 600 kuna mjesečno kroz cijelu godinu.

Nadalje ćemo Vas pobliže upoznati sa našim proizvodima i modelima…

Osnovni modeli bazirani su na klasičnim radijatorima Lipovica Solar visine 600mm te su raspoređeni u više vrsta ovisno o snazi.
Tako imamo modele:

Solar 5 snage 650W
Solar 10 snage 1300W
Solar 15 snage 1950W
Solar 20 snage 2600W
I druge
Brojčana oznaka iza naziva modela određuje broj rebara.
Potrebno je navesti da dolaze u obzir sve vrste radijatora dostupnih na tržištu kao i kupaonske lojtre.
Snage radijatora također mogu biti definirane prema potrebi prostora ili zahtjevu korisnika.

Od čega bi se zapravo sastojalo Vaše buduće centralno grijanje i kako bi sve to funkcioniralo?
Više radijatora po objektu povezano je sa centralnim sustavom za upravljanje grijanjem s time da svaki pojedini radijator ima na sebi ugrađene radne i sigurnosne termostate koje mu omogućuju posebnu regulaciju paljenja ili gašenja za svaki pojedini radijator dok sigurnosni termostat štiti radijator od pregrijavanja , a u slučaju istoga izbacuje sigurnosnu «FID»sklopku na centralnoj jedinici te otklanja svaku mogućnost strujnog udara ili pregrijavanja.
Na centralnu jedinicu moguće je spojiti (jedan ili više) sobni(h) termostat(a) koji će upravljati grijanjem s time da je moguće odabrati između klasičnih i digitalnih jednodnevnih/sedmodnevnih s kojima je moguće regulirati temperature za svaki dan i noć u tijednu posebno.

Primjer proračuna objekta 100m˛:
Radijatori 8 kom. Po dva od svakog modela =10959 KN
Centralna jedinica za 9. elemenata =1260KN
Montaža 9. elemenata =2700KN
El.Kablovi =300KN
UKUPNO GRIJANJE =15219KN

Ovo je samo okvirni primjer izračuna za točniji i detaljniji potrebno je poslati tlocrt objekta na naš mail ili nas kontaktirati na naše brojeve telefona.
Na sve proizvode dajemo 3 godine garancije i 12 mjesečnu akciju otkupa sve nestandardne opreme po nabavnim cjenama ukoliko ne budete zadovoljni vašim novim centralnim grijanjem.
Grijanje bez cijevi pumpi kotlovnica dimnjaka opasnih ispušnih plinova je grijanje budućnosti , mi to znamo a Vi?

<< Arhiva >>