Upoznavanje jezicne pojave u jezicnom kontekstu - Vukovar

ponedjeljak , 28.01.2019.

Bosancica, hrvatska i srpska cirilica










Dating Site: Upoznavanje jezicne pojave u jezicnom kontekstu






U nauci 20tog vijeka javilo se interesovanje za fenomene kulture. Osim lingvistike za nju su zainteresovane i druge nauke poput sociologije, psihologije i antropologije. Historiographical Controversies The notion of bosancica as a specific paleographic term used for description of Cyrillic scripture of the western territories of Bosnia, Hum Herzegovina and middle Dalmatia as it may be found on lapidary monuments, manuscript speed writteing and print in long historical period from late 12 century up to middle of 19 century, from its first mentioning in 1861 up to present times has provoked a number of doubts regarding the term used, graphology, morphology, language and script characteristics itself.



upoznavanje jezicne pojave u jezicnom kontekstu

Jedini metodicki ispravan postupak jeste sveobuhvatna paleografijska analiza koja u sebi sadrzi morfolosko, grafijsko i jezicno istrazivanje izvorne gradje, a ne zanemaruje i neke druge elemente, npr. Iako su na taj nacin bile objasnjene osnove na kojima se razvijao zapadni brzopis, ipak je upravo njegovu razvitku od 16. Gramaticki nivo analize - morfoloski i sintaksicki -morfologija je lingvisticka disciplina koja proucava jezicne znakove, morfeme i rije i, na planu jezicnog izraza.



upoznavanje jezicne pojave u jezicnom kontekstu

Bosancica, hrvatska i srpska cirilica - Uzrok toj tezi bio je dvostruk. Ta dva prostora hrvatske pismenosti bila su odijeljena crtom sto bismo je, otprilike, mogli povuci na podrucju od rijeke Krke do Vrbasa.



upoznavanje jezicne pojave u jezicnom kontekstu



Zeitgeist Moving Forward 2011 (HD)
Osobito je bio plodan razvitak cirilske paleografije nakon drugog svjetskog rata. Ta dva prostora hrvatske pismenosti bila su odijeljena crtom sto bismo je, otprilike, mogli povuci na podrucju od rijeke Krke do Vrbasa. Te su je znacajke vrlo jasno dijelile i razlikovale od cirilskog pisma na istocnopravoslavnom podrucju. Uza sve to, i on je, kao i Cremosnik, bio duzan da iznese svoj stav, kad je vec spominjao naziv bosancica, i prema brzopisu 16. Kao i Nedeljkovic, ni A.

[Dating world net russian phrases|Zene za diskreciju|Speed dating melbourne christian]






Oznake: Bosancica, Hrvatska, i, SRPSKA, cirilica

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.