< listopad, 2013  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

17.10.2013., četvrtak

Kućni sigurnosni sustavi

Razmišljanje i razgovor o kućnom sigurnosnom sustavu odmah podsjeća mna komediju iz 1990. godine „Sam u kući“ te patnja osmogodišnjeg Kevin mcCallister-a čiji su roditelji greškom otišli i ostavili ga samog kod kuće koji je zahvaljujući svojim domišljatim igricama i mniniranim predmetima nadmudrio dva provalnika.



Ne treba ići toliko daleko da minirate predmete kako biste zaštitili svoj dom ,bilo da ste na odmoru,na poslu ili jednostavno izbivate iz kuće jedna od najvažnijih stvari koje trebate učiniti je zadržati svoj dom i svoje osobne stavri sigurnima od vandalizma,prijetnji neke druge vrste ili požara.Postoje danas mnogi kućni sigurnosni proizvodi kao što je i video nadzor čija korist i značenje iz dana u dana dobiva na vrijednosti u rasponu od hi-tech pa sve do low-tech sprava koji će pomoći u održavanju vašeg doma zaštićenim i sigurnim. Dok se kućni sigurnosni sustavi mogu razlikovati od tvrtke do tvrtke, njihove opće značajke su više-manje isti i tome možete saznati sve u nastavku.

Sigurnosni sustavi za vaš dom



Jedan od najvažnijih kućanskih sigurnosti proizvoda je alarmni sustav . Ovih dana , možete vidjeti mnoge vrste alarmnih sustava . Najjednostavniji tip alarmnog sustava zvuči poput sirene kada netko ulazi u imovinu na nezakonit način . Kako bi isključili alarm , morat ćete unijeti sigurnosni kod u određenom vremenskom razdoblju . Ako na ulasku u svoju kuću , ne unesete kod ispravno ,alarm će otkriti svoju prisutnost kao da ste uljez te će se isključiti . Napredniji alarmni sustavi imaju mogućnost detekcije pokreta , koji će aktivirati alarm ako se otkrije bilo kakvo kretanje unutar kuće . Tu su i alarmni sustavi koji su praćeni od strane mnogih zaštitarskih tvrtki . kad se alarm aktivira šalje signal zaštitarskoj tvrtci . Sigurnosna i zaštitarska tvrtka tada obavijesti policiju . Alarmni sustav koji se prati stoga nudi veću sigurnost u odnosu na redovne alarme jer je u tom slučaju pravovremeno obavjštena policija .



Još jedan vrlo učinkovit sustav sigurnosti za dom je senzor svjetla . Ako se otkrije kretanje izvan kuće ,senzor za svjetlo automatski se uključuje . Iako je to više od preventivnog uređaja , ipak može biti vrlo korisno . Osim što štiti vašu kuću , on će također štiti vašu opremu vani kao i vaš automobil .
Sigurnost i zaštita je sigurno nešto u što treba uložiti tkoliko je tko u mogućnosti jer miran san nema cijenu.iako većinu skupocjenih stvari i novaca valja držati u banci ,a ne u kući na ovaj način možete biti bezbrižni.



Vaš dom može biti siguran i zaštićen u slučaju kada instalirate audio i video opremu za sigurnost doma ,sve rašireniji i prihvaćeniji video nadzor.. Postoje razne vrste dostupne na tržištu , koje možete postaviti unutar i izvan vašeg doma . Možete birati između bežične i žičane obične kamere za nadzor. Bežične kamere su bolje jer ih ne trebate spojiti na uređaj primatelja . Fotoaparati i kamere koje su opremljene za van obično su otporne na sve vremenske uvjete . Video stream bilježi sve što se može vidjeti na sigurnosnim monitorima . Takve stvari se bilježe na digitalni snimač ili videorekorder . Snimke također mogu biti pohranjene na hard disku osobnog računala . Većina tih video kamera imaju detektor pokreta u njima koji počinju snimati tek kad se pokret otkrije .



I , naravno , tu su i razne vrste brava koji možete ići uz sigurnosne sustave . Često , jednostavno instaliranje dobre i kvalitetne brave može biti najbolja kućna sigurnosna mjera koju možete poduzeti . Možete pronaći cijeli niz brave za izabrati od jednostavnih redovitih brava do high - tech elektronskih brava .

Još jedna bitan proizvod za sigurnost doma je dobar senzor ili detektor za dojavu požara u kući . Usluge nadzora mogu pratiti i moguće opasnost i od vatre kao i od hitne medicinske pomoći . Postoje razne vrste programskih paketa koje se mogu koristiti za spajanje sigurnosnih sustava u vašoj kući s vašeg računala , kombinirajući ih u jedan kompjutorizirani sustav , kako bi bolje upravljali s cijelom opremom . Ovih dana također možete dobiti hardver i softver kućne automatizacije koji vam omogućuju da isključite opremu za kućnu sigurnost kada niste kod kuće .


Oznake: sigurnosni sustavi