Free counters UBIJ DUHOVNOG UČITELJA...by Vic - Diabolica - Blog.hr

petak, 26.09.2008.

UBIJ DUHOVNOG UČITELJA...by Vic


...jer nemaš nijednog drugog učitelja osim Sebe

Sedmi misterij je u tijeku već dvije tisuće godina.
Poanta Sedmog misterija jest utrti samostalni put vlastitog duhovnog razvoja, jer se računa da je svaki pojedinac koji je za to pozvan dovoljno zreo da ga samostalno iznese.

Pritom treba staviti naglasak na pozvanost koja je rezultat stanovite karmičke zrelosti. Sljedeći naglasak stavljam na samostalnost u radu, što u stvari znači oslanjanje na vlastite unutarnje kapacitete, odnosno na jedinog pravog i istinskog duhovnog učitelja koji se nalazi U NAMA.

Ovim se dvjema činjenicama u povijesti misterija oduvijek u obilju manipuliralo. A manipulacije poznate prije dvije, tri i više tisuća godina postoje još i danas.

Mnogi su se smatrali pozvanima iako je njihova karmička zrelost bila nedostatna.
To su oni koji se dobro razumiju u teoriju, no u praksi radije primjenjuju učenja na druge nego na sebe. Posljedica takva lažne pozvanosti jest licemjerje, odnosno dvostruki život. Pronalazimo ga ne samo kod svećenika raznih crkvi i egzoterijskih religijskih institucija diljem svijeta, već i u mnogim duhovnim školama i pravcima koji pozivaju na karmička čišćenja i duhovna prosvjetljenja, bez obzira je li riječ o školama istoka ili zapada. Za njih bi se moglo reći da istinski manipuliraju duhovnom praksom iz raznih osobnih razloga. Kod svećenika institucionalnih religija to su obično razne privilegije u društvu koje uživaju (perfidno objašnjene kao Božji dar), a kod mnogih duhovnih majstora to mogu biti niži materijalni interesi ili s druge strane potvrđivanje njihove veličine. Tako mnogi poučavaju druge, iako nisu dovoljno sposobni poučiti ni sebe. Onoga čemu uče druge mnogi se ni sami ne pridržavaju ili istu duhovnu praksu koriste za potvrđivanje i jačanje vlastite egocentrične svijesti. Stoga ne treba čuditi što su mnogi polaznici raznih «duhovnih» tečajeva» izričito egocentrični i umišljeni. Oni su u biti isti kao njihovi učitelji.

Istinska samostalnost u duhovnoj praksi isključuje bilo kakve duhovne učitelje izvan nas samih. Tko za sebe tvrdi da je duhovni učitelj – laže! Tko sebe smatra pozvanim druge voditi putem «karmičkog pročišćenja» ili «duhovnog prosvjetljenja» u biti ne zna ništa. Kada bi svatko iskreno pošao od sebe tada bi shvatio dvije važne činjenice:

1. istinski duhovni učitelji izvan samog čovjeka ne postoje
2. nitko nije pozvan voditi druge, već jedino i isključivo sebe

Posrednici na tom Putu ne postoje.
Isto tako ne postoje metode ni tehnike koje bi zaista omogućile duhovno prosvjetljenje ili općenito karmičko pročišćenje.
Sve poznate duhovne škole, crkve i tehnike su prijevara, način kojim se jedan dio masa drži pod čvrstim zahvatom Velike iluzije. No da bi pojedinac to u konačnici shvatio morao bi proći kroz određena iskustva na osnovu kojih će se sam u to uvjeriti. I mnogi su već sada zaista na tom putu. Jedni će to ubrzo shvatiti, dok drugima treba malo više vremena. Koliko, to za sada nije bitno, jer se nikoga ne može i ne smije požurivati. Osnovno je geslo: idi svojim putem i pusti druge da idu svojim. To je najviše što možeš učiniti za sebe i za druge!

Stoga će svatko na osnovu vlastitog duhovnog zrenja vremenom doći do vrijednog zaključka: da sve one koji nam se nameću kao «Božji posrednici», «Poslanici», «duhovni učitelji» ili svećenici treba ubiti. Ovo nije poziv na klasično ubojstvo, nama znano iz crnih kronika, već na jedno specifično unutarnje ubojstvo koje zapravo znači rastanak sa Starim zavjetom.

Stari zavjet zahtijevao je posrednike, ali to je vrijeme odavno prošlo. U Novom zavjetu posrednika više nema, Put se vrši samostalno, a pomoć dolazi iznutra. Šarlatana, crnih magova, svećenika i lopova koji se pod plaštem duhovnosti bore za svoje materijalne interese više nema u blizini, jer čovjek koji krene putem istinskog ostvarenja VIDI i ZNA. A kako on VIDI i ZNA tako ga se organizirane laži i zablude plaše. Istom dolazi u priliku da ga organizirane religije i razne duhovne škole počinju progoniti, jer ugrožava njihove egzistencijalne interese.

Novi zavjet zaista je put križa, ali križni put nije ono što tvrde prevaranti koji danas poučavaju navodno u ime Novog zavjeta, a i dalje žive starozavjetno. Nije ovdje riječ samo o svećenicima, već i o svima onima koji sebe smatraju posrednicima između čovjeka i Boga. Važno je znati jedno: posrednika između čovjeka i njegova stvoritelja uistinu NEMA. Posrednik je potreban tamo gdje svijest još nije sazrela, odnosno tamo gdje još nema POZVANOSTI. A tamo gdje je pozvanost, tamo je i osnova ZNANJA i VIĐENJA, što raznim manipulacijama uskraćuje prostor.

Tako je osnovno pravilo Sedmog misterija – ubij duhovnog učitelja izvan sebe! Uništi bestidnicu sazdanu od kamena, uništi kule koje te zarobljavaju svojim hipnotičkim moćima. Ubij duhovnog učitelja jer je on lupež. Ubij u sebi svakoga tko ti se želi nametnuti kao posrednik, jer ono što želiš i čemu istinski stremiš bliže ti je nego ruke i noge. U onome što ti smatraš praznim prostorom nalazi se istinska Pleroma. Ti je ne možeš osjetiti zato jer si zarobljenik svojih fizičkih čula i ne postoji nijedna ubrzana metoda niti tehnika kojom je možeš dohvatiti, spoznati i osjetiti. Svijest o sebi (JA) ujedno naznačuje zaborav na Pleromu. Ja i Pleroma su dvije potpuno suprotne krajnosti i stoga ne mogu sudjelovati u istoj stvarnosti.

Stoga ako si sazrio i ZNAŠ ZNANJE - UBIJ DUHOVNOG POSREDNIKA, ubij ga jednom zauvijek da bi ti iznutra konačno zasjalo sunce istine! Uništi organiziranu crnu magiju koja ti se šulja pod krinkom duhovnosti, a stoji iza organiziranih religija, duhovnih škola i tehnika prosvjetljenja.

UBIJ TO, da bi istinski zaživio!



26.09.2008. u 18:25 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (11)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (4)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (14)
Svibanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Prethodnik ovog bloga:

blog OPIRANJE

E-mail adresa:

diabolica@mail.inet.hr

lyrics