Kuharica ivana - Brzog datiranja

četvrtak , 27.12.2018.

PROČITANO










Click here: Kuharica ivana






Batat očistite, operite, izdubite, posolite i napunite kremom od šparoga blanširajte ih u kipućoj vodi te sameljite u multipraktiku uz dodatak mlade kapule, bijelog luka, peršina, soli, papra i žlice milerama. Pa i ovo vrijeme ga sigurno ima. U drugu polovinu testa dodati kakao i višnje bez koštica pa preliti preko prve smese.



kuharica ivana

Toliko vrijedan stožernik Svete Crkve da ga veliki Papa Pavao VI. Primijetila sam da ljudi sve više bježe u imaginarni svijet, u većoj ili manjoj mjeri gubeći vezu s realnošću. Nezaboravni prvi Dan Državnosti — 30. Kada se pohladi dodati jaja, pola maslaca i papar.



kuharica ivana

PROČITANO - Da, svako vrijeme ima svojega Stepinca! Dodajte maslac i sol i sve zajedno još jednom izmiksajte.



kuharica ivana

Mlada zagrebačka novinarka Ivana Hunjak nedavno je na balkon svog podstanarskog stana izašla potpuno gola. Bio je to njen mali eksperiment kojim je željela vidjeti koja je razlika između stvarnog i virtualnog svijeta u glavama Hrvata. Koristeći već nekoliko godina pogodnosti koje nam je donijela dostupnost široko pojasnog interneta i nagli razvitak društvenih mreža, primijetila sam da neki od mojih poznanika iz 'stvarnog' svijeta izgledaju sasvim drugačije kada se otvori njihov virtualni profil. Počela sam razmišljati o tome koliko je prezentacija osoba u svijetu jedinica i nula odraz onoga što se uistinu događa, a koliko onoga što bi se željelo prikazati. Primijetila sam da ljudi sve više bježe u imaginarni svijet, u većoj ili manjoj mjeri gubeći vezu s realnošću. Željela sam provjeriti u kojoj smo mjeri postali izgubljeni... Ono što je zapanjujuće jest da njeni susjedi nisu imali neke posebne reakcije, no zato je to nadoknadila ekipa na društvenim mrežama, gdje je Ivana objavljivala fotografije eksperimenta. Zvuk pristiglih obavijesti o porukama, komentarima, reakcijama. Nije se prestao oglašavati, ispričala je. Kako kaže, planira još takvih eksperimenata. Svjedoci smo kako sve veći broj ljudi napušta ovu najljepšu zemlju na svijetu prinuđeni ekonomskom i političkom situacijom. Također smatram da je veliki problem odlaska ljudi u tome što nikada ne dođu u priliku prezentirati svoje kvalitete. U saradnji sa svojim požrtvovnim timom pokrećem projekt Kraljice Instagrama koji će biti otvoren za sve djevojke koje smatraju da svojom osobnošću imaju što ponuditi širem auditoriju. Pozivam sve one koji misle da svojim doprinosom mogu pridonijeti stvaranju jedne ljepše i poštenije priče, ističe Ivana. Na naše pitanje što rezultati njenog eksperimenta govore o Hrvatima, odgovara da bi bilo teško, nepravedno i subjektivno generalizirati cijelu naciju na temelju ličnih iskustava. Ponekad to može biti teško razumljiva strukturalna politička promjena, a ponekad guza. Nedavno sam čula jednu vrlo jednostavnu, ali vrlo dubokoumnu izreku. Ljudi su se odljudili. Najveća vrlina je prihvatiti tuđe mane i zato je stvarni nedostatak puno idealniji od virtualnog savršenstva, zaključuje sagovornica Indexa.



Vlatka Lamot Lajšić - Julikina kuharica iz Samobora
Prije koju godinu pomalo je utihnula, javljala se na nekim drugim stranicama, ali sada se ponovno vratila. Obilazeći Narod naš raseljeni diljem svijeta, u jednoj prigodi u Australiji, dočekala ga je velika hrvatska zajednica naši zemljaci prognani i izbjegli 1945. Možete ih poslužiti za doručak ili uz popodnevnu kaficu uz druženje s dragim prijateljima. Najduži dio pripreme odvija se u pećnici, pa je to idealno da u međuvremenu pripremite couscous integralni kao ovdje i neku salatu kao prilog. Bogu se molio s pukom svojim u našim razorenim crkvama i svetištima i nikada nije posumnjao u bezgraničnu Božju ljubav. Praktična, kot je bil praktičen mojster Ivačič. Taj nam je tjednik bio jedino dozvoljeno glasilo redovitoga informativnoga tipa Crkve u Hrvata u vremenima komunističke višenacionalne države. Nakon toga uzmem tanjur i to je to. U pleh staviti papir za pečenje, posložiti dio ploškica krumpira, premazati pireom, ponovno ploškice, pa pire i tako dok sve ne potrošite. Najbolje da ga narežete i spremite na manje komade, veličine jednog obroka. Ohladite do mlakog i podijelite na 3 dijela.

[Serbia Suicide Hotlines|Besplatne web kamere|Zabava zagreb]






Oznake: restoran, &, catering, kod, Ivane

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.