utorak, 15.11.2005.

Hrvati drugi u svijetu po konzumiranju seksa

Hrvati su drugi u svijetu po konzumiranju seksa. Prema rezultatima istraživanja Durexa, velikog svjetskog proizvođača kondoma, Hrvati se na godinu seksaju 134 puta, a prvo mjesto uzeli su Grci sa 138 seksanja na godinu. Brončanu seks medalju uzeli su Srbi i Crnogorci sa 128 scoreova.


Najbolja dob za početak učenja seksualnog zanata kod Hrvata je 12. godina života. U prosjeku Hrvati prvi put u spolne odnose stupaju sa 17,3 godina, slično kao što je i svjetski prosjek, no trendovi pokazuju da današnji tinejdžeri stupaju ranije u spolne odnose i to sa 16,3 godina.
Hrvati su u prosjeku spavali sa 7,5 partnera. To je 1,5 manje od svjetskog prosjeka koji iznosi 9 partnera po ispitaniku. Muškarci u prosjeku globalno imaju 10 partnerica, a žene 7 partnera. Osviještenost o seksu bez rizika u Hrvatskoj pada. Tako je 51% Hrvata imalo rizične spolne odnose.
Svojim seksualnim životom zadovoljno je 52 posto Hrvata, a njih 49 posto ispunjava sve svoje potrebe s partnerom.

Image Hosted by ImageShack.us

U istraživanju je 17 posto Hrvata priznalo izvanbračnu aferu, dok je seksualno iskustvo za jednu noć imalo 50 posto ispitanika.
Nacija s najviše seksualnih partnera je Turska s 14,5 partnera. Srbi i Crnogorci prosječno su spavali s 10 partnera, a na začelju su Vijetnam, Indija i Kina s prosječno tri partnera po ispitaniku.
Norvežani predvode ljestvicu rizičnog seksualnog ponašanja sa 79 posto ispitanika koji su pozitivno odgovorili na upit jesu li u proteklih godinu dana imali spolni odnos bez zaštite s novim partnerom, čiju seksualnu povijest nisu poznavali.

Globalno žene su nešto manje sklonije upuštanju u rizične spolne odnose, i to njih 45% dok muškarci 48%. Rezultati su pokazali da su tinejdžeri mnogo manje skloniji rizičnom seksualnom ponašanju s 33% pozitivnih odgovora, nego osobe iznad 45 godina starosti.

Hrvati vjeruju da je virus HIV-a, odnosno AIDS područje kojem treba posvetiti najveću pozornost, a hrvatska Vlada bi, po njihovom mišljenju, trebala najviše uložiti u formalno seksualno obrazovanje u školama.
Procjenjujući najprivlačnije hrvatske političarke i političare, hrvatski ispitanici su prva mjesta dodijelili Ingrid Antičević Marinović sa 43,8 posto, te Nadanu Vidoševiću sa 34,9 posto.
Drugo je mjesto kod nježnijeg spola zauzela Milanka Opačić, a slijede Đurđa Adlešić i Kolinda Grabar Kitarović.
Najmanje privlačne hrvatskim ispitanicima su Vesna Škare Ožbolt sa 4,52 posto i Jadranka Kosor sa 4,13 posto. (haha...lol)
Među muškim političarima na drugom je mjestu Milan Bandić s 15,67 posto, a slijedi Stipe Mesić s 12,38 posto. (no comment)
Ivo Sanader (!) nalazi se na šestom mjestu sa 7,2 posto glasova, dok je najneprivlačniji hrvatski političar Ivan Jakovčić s 2,71 posto.
Anonimno istraživanje koje se provodi putem Interneta, pri čemu se ne može provjeriti istinitost podataka, obuhvatilo je 317 tisuća ispitanika iz 41 zemlje.



| 19:33 | Komentari (7) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>