13.07.2009., ponedjeljak

Radar Festival - 12.7.2009. - Varaždin

VOODOO LIZARDS 15:30-16:00
LACNI FRANZ i ZORAN PREDIN 16:15-16:45
JOE JACKSON 17:15-18:00
ERIC BURDON & THE ANIMALS 18:30-19:30
SOLOMON BURKE 20:00-21:00
SANTANA 21:30-00:00
Početi ću od Eric Burdon i Animalsa, stari dobri muzičari, još žare i pale, svirali su čak i House of The Rising Sun, po nekoj svojoj opičenoj verziji ovaj put, onda slijedi Solomon Burke (Kralj), mrga, odličan crnački glas, pjevao sve dobre stare pjesme, od Turnerice i sl.
I onda legenda, najbolji gitarist svih vremena, također zanimljiv čovjek, dobar, raspoložen za sve, uvijek nasmijan, prijatelj svim ljudima, ma svaka čast Santani! Započeo je ovu predivnu večer sa "Into the Night"

pa je onda bio i solo repertoar, od svakog pojedinačno, te onda "Maria, Maria"
VIDEO
te nakon nje, Santana je pozvao i djecu na pozornicu da sviraju i plešu sa njime su svirali i "Oye Como Va", te "Black Magic Woman", Santana je svirao sveukupno oko 2h, što reći, osim koncert koji će ostati zauvijek u sjećanju svih ljudi koji su bili na njemu!!!
O Carlosu Santani:
Carlos Augusto Alves Santana (Autlán de Navarro, Jalisco, 20. srpnja 1947.), meksički gitarist.

Carlos Santana je rođen 20. srpnja 1947 u Autlan de Navarro, Meksiko. Njegov otac koji je bio jedan od mariachi glazbenika upoznao ga je s meksičkom glazbom. Ali, on se okrenuo glazbenicima poput B. B. Kinga, John Lee Hookera i T-Bone Walkera. S 14 godina nastupao je u lokalnom bendu i po lokalnim barovima. Godine 1961. seli se u San Francisco. Nakon završene srednje škole 1966. godine osniva svoj bend pod nazivom "Santana Blues Band" s četvoricom kolega i sviraju obrade B.B. Kinga i Ray Charlesa. Njihov debi album "Santana" 1969. godine prodan je u dvostrukoj platinastoj nakladi. Slijedeći po redu album "Abraxas" prodan je četverostrukoj platinastoj nakladi. U njegovoj karijeri je dosad osam zlatnih i sedam platinastih albuma. Prodao je više od 40 000 primjerka albuma. Na kraju 1999. godine sa svojih 52. godine ostvaruje svoj No. 1 na američkoj top listi sa pjesmom u suradnji s Rob Thomasom. Carlos Santana je poznat po svome stilu miješanja pop glazbe sa bluesom, rock'n'rollom, Afro-kubanskom glazbom i Latinskim zvucima.
IZVOR: Wikipedia.HR

Evo i fotki:

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Do slijedećeg puta... ;)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.