slatka paprika

25.02.2009., srijeda

Chili con carne

Image and video hosting by TinyPic Chili con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela. No postoji jedan mali problem: ono možda uopće niti ne potječe iz Meksika. Neki znalci kažu da se tamo ovakav Chili danas gotovo uopće ne može naći, dok se u SAD-u ukorijenio skoro kao tradicionalno jelo. Dapače, ono je pravo službeno jelo njihove države Teksas!

Priprema: 45 min
Kaloričnost: srednja
Složenost: visoka
Broj porcija: 6

Priprema:
Glavice luka očistimo i svaku prerežemo na dvije polovice koje narežemo na trakice. Češnjak narežemo na tanke ploškice, rajčicu pelati ocijedimo. U tavi na pola maslinovog i pola običnog ulja popržimo mljeveno juneće meso. Zatim dodamo luk, rajčicu pelati i zajedno pirjamo dok luk malo ne opusti, pa podlijemo crvenim vinom, začinimo solju, svježe mljevenim paprom, dodamo pire-rajčicu, mljeveni kumin, sitno sjeckane ljute papričice, na kockice narezanu svježu crvenu papriku, lovorov list, mesni temeljac pa sve zajedno kuhamo oko 10 minuta. U međuvremenu crveni grah (kidney) i kukuruz iz konzerve ocijedimo, dodamo na meso, promiješamo i ostavimo da se svi sastojci ugriju. Po potrebi još začinimo solju i paprom, pa jelo poslužimo u ugrijanim tortiljama uz dodatak naribanog sira.


- 07:58 - skuhaj (65) - operi sudje - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

najbolje na webu