Sex Pistols-Sid Vicious



Sex Pistols bila je jedna od najpoznatijih i najkontroverznijih punk grupa u drugoj polovici 1970.-ih godina. Početkom sedamdesetih rock glazba je počela biti dosadna, britanski rock izvođači bogate svjetske zvijezde (Elton John, Led Zeppelin, Pink Floyd) s kojima se mladež nije mogla identificirati.
Jedan od njihovih najpoznatijih singla bio je God Save The Queen(ironičan osvrt na srebrni jubilej Kraljice Elizabete II.)
Tada se prvi puta pojavio i John Ritchie, kojega je Rotten odmah preimenovao u Sid Vicious. Zbog sukoba s Rottenom i McLarenom, Glen Matlock napušta bend, a Vicious iako tek početnik na bas gitari, bio je savršena figura za oblikovanje. McLaren ga je poticao na drogiranje, povraćanje na javnim mjestima, napadima na ljude. Kuća A&M također otkazuje grupi, a "God Save The Queen" objavljuje kuća Virgin s kojom su u svibnju 1977. g. potpisali ugovor. U ljeto su organizirali turneju po Švedskoj, a krajem godine pojavio se i debitantski album "Never Mind The Bollocks", koji je zbog opscenog naziva sastavu donio sudski proces.
U veljači 1979. g. Sid Vicious umire od predoziranja heroinom dok je čekao suđenje za ubojstvo svoje djevojke Nancy Spungen u New Yorku.
Albumi
Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols (28. listopada 1977.g.)
The Great Rock 'n' Roll Swindle (26. veljače 1979. g.)
Some Product: Carri on Sex Pistols (intervjui i radio spotovi) (27. srpnja 1979. g.)
Flogging a Dead Horse (kompilacija) (16. veljače 1980. g.)
Kiss This: The Best Of (10. listopada 1992. g.)
Filthy Lucre Live (24. lipnja 1996. g.)
Jubilee: The Best Of (27. svibnja 2002. g.)
Sex Pistols Box Set (2. lipnja 2002. g.)
Raw and Live (16. veljače 2004. g.)

Sid Vicious Solo album
prosinac 1979. g. - Sid Sings

HIT SINGLOVI

Cover singla "God Save the Queen""Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols"

26. studenog 1976. g. - "Anarchy in the UK"
27. svibnja 1977. g. - "God Save the Queen"
2. srpnja 1977. g. - "Pretty Vacant"
15. listopada 1977. g. - "Holidays in the Sun"
"The Great Rock 'n' Roll Swindle"

30. lipnja 1978. g. - "No One Is Innocent"
9. veljače 1979. g. - "Something Else"
30. ožujka 1979. g. - "Silly Thing"
22. lipnja 1979. g. - "C'mon Everybody"
18. listopada 1979. g. - "The Great Rock 'n' Roll Swindle"
4. lipnja 1980. g. - "(I'm Not Your) Stepping Stone"
"Kiss This: The Best Of"

listopad 1992. g. - "Anarchy in the UK" (reizdanje)
"Filthy Lucre Live"

lipanj 1996. g. - "Pretty Vacant" (live)
"Jubilee: The Best Of"

27. svibnja 2002. - "God Save the Queen" (reizdanje)

to bi valjda bilo sve,u sažetku naravno...a sad....ima nešto šta sam primjetila....ovako Sid Vicious i Duff McKagan,su zapravo bili vrlo "slično"-znam da ovo zvuči slupo,al...ma evo vi procijenite....ili je Duff "kopirao" Sida...
ovak: prvo maalo su slični..a i primjetila sam da Duff na svakoj slici,koncertu ili već nečemu ima oko vrata lanac i lokot na lancu...evo slike pa se uvjerite...P.S. nije baš najbolje ispao na ovoj slici....al inače je sweetie...


vidite ovaj lanac s lokotom oko vrata...e pa sad vidite Sida...isto nije baš najbolje ispao,čini se da je napušen...


i Sid isto ima taj fuckin lanac s lokotom...KAKO ZADIVLJUJUĆE...hehe....ondaa...drugo...obadvoje sviraju BASS treće obadvoje su obožavaju pit...hehe...i četvrto obadvoje su izdali svoj SOLO ALBUM!! pa....vi recite šta vi mislite....
za kraj još jedna slika Duff-a i Sida




ajde...poZZZ...GUNS N' ROSES 4EVER!!!!












25.05.2006. | 21:17 |
47 K | P | # | ^


aaaaajmee srce ce mi stat



SEEENZACIIIONALLLNA VIJEEEST!!! sad sam upravo saznala da...da...isuse ma slušajte...

Poruka od Axl-a..prije par dana- "Are you on the air? We are doing Nightrain right now!" Upravo svi oni SVIRAJU NIGHTRAIN!!!! CAN YOU BELIEVE IT????

ONDA OVAKO ovo sam copy paste s jedne stranice,sorry ljudi šta je na engleskom....al ipak....

Seems like the fans had a wonderful time. We got text messages throughout the whole show. "Stage is ready. People freaking out; Beers placed on amps; Robin stagediving; Axl is psyched" - They played most songs they played during the 2002 tour, plus the 3 leaked songs... Better, IRS and TWAT. Sebastian Bach came onstage to sing My Michelle! color=#FF0000>

uglavnom,za neke koji ne razumiju, Sebastian Bach iz Skid Rowa je došao na stage i pjevao My Michele!!!!

EVO OVO SU Sebastian Bach i Axl...


i još sam s nekih blogova pročitala da će se Slash možda vratit u gunse...al nisam još sigurna...mislim odite na ovaj blog,više ćete saznat....
I ŠEĆER NA KRAJU...ZA DOBRA STARA VREMENA....


ajde kiSS...GUNSI RULAJU!!!


16.05.2006. | 22:09 |
58 K | P | # | ^


POVIJEST ROCK 'N' ROLL-a



Američkom glazbenom scenom dominirali su Guns N' Roses, sljedbenici trash metala i arena rocka (njihov album Appetite For Destruction doživio je velik uspjeh), dok su u Velikoj Britaniji bili posebno popularni tzv. gothic rock bandovi poput Sisters Of Mercy.

Sredinom 80-ih bila je vidljiva dominacija komercijalnog pop-rocka i hair metala. Buntovništvo koje je tradicionalno krasilo izvorni rock'n'roll i punk filozofija polako su izblijedili i utopili se u zahtjevima golemog glazbenog tržišta. Potaknuti takvim stanjem, mladi su se bandovi odlučili suprostaviti trendu i stvoriti glazbu koja bi izrazila njihovo protivljenje.

Najuočljivije promjene odvijale su se na zapadnoj obali SAD-a, posebice u Seattleu, koji je postao središte novog stila, nazvanog grunge.


Grunge se razvio iz lokalne punk rock scene posebno zahvaljujući bandovima The Melvins i The Vipers. Prvim pravim grunge bandom smatraju se Green River (kasnije Mudhoney), koji je oformljen još 1983. godine. Također, pjevač grupe Mark Arm prvi je upotrijebio naziv grunge kako bi opisao stil koji je band svirao.

Grunge karakteriziraju snažni rifovi (stil sviranja gitare je ponešto izmijenjena forma punk rocka) i žestoko sviranje bubnjeva, dok se u stihovima najčešće spominju motivi poput bijesa, tuge, depresije, osamljenosti, straha i sl.


Najpoznatiji grunge bandovi s kraja 80-ih po uzoru na Green River bili su Soundgarden i Alice In Chains. Na drugoj strani SAD-a istaknuli su se Sonic Youth i Dinosaur Jr. koji su u velikoj mjeri pridonijeli daljnjem razvoju grungea. U to doba grunge se kretao pretežno u lokalnim okvirima, a tek početkom devedesetih doživjet će svoje zlatno doba ponajviše zahvaljujući bandu Nirvana, na koji su svojim stilom utjecali raniji grunge bandovi te osobito The Pixies. Nirvana će potisnuti dominaciju hair metala na svjetskoj rock sceni i otvoriti put uspjehu srodnih bandova, među kojima će se najviše istaknuti Pearl Jam i Stone Temple Pilots.
Dva su vrlo značajna albuma tzv. indie rocka na kraju 80-ih (1988.) najavila zaokret prema grungeu – Daydream nation banda Sonic Youth i Nothing 's shocking banda Jane's Addiction.

Također, 1989. bandovi Anthrax i Sepultura svojim albumima State of Euphoria i Beneath the Remains na metal scenu dovode death metal.

Rap glazba počela se približavati široj publici ponajviše zahvaljujući grupama N.W.A. (zaslužni za pojavu tzv. gangsta rapa), De La Soul (1989. izdali 3 Feet High and Rising - ključni album za razvoj alternativnog rapa) i Kool G Rap's.


Naposlijetku, bandovi Red Hot Chili Peppers, Faith No More i Fishbone komercijalizirali su funk metal, a neki su također kombinirali hip hop glazbu sa trash metalom, te tako stvorili nove stilove koji su utjecali na bandove 90-ih.

Prva polovina devedesetih godina protekla je ponajviše u znaku grungea. Iako je band Mudhoney postigao prilično velik komercijalni uspjeh krajem osamdesetih, grunge zapravo tek početkom devedesetih doživljava svoje najveće trenutke. Za to je svakako najzaslužniji band Nirvana, jer su 1991. izdali album Nevermind, koji je postao najveći hit diljem svijeta (posebno pjesma Smells Like Teen Spirit) te se i danas smatra jednim od najboljih i najutjecajnijih rock albuma.
Izniman uspjeh tog albuma utjecao je na proboj ostalih grunge bandova (Stone Temple Pilots, Silverchair, Bush) te je podigao popularnost njihovih albuma (najbolji primjer je debut album Ten banda Pearl Jam, koji je izašao mjesec dana prije Neverminda).

Istodobno, popularnost hair metala u devedesetima je sve više opadala – grunge se kao njegova suprotnost odlikovao jednostavnijom (minimalističkom) glazbenom izvedbom sličnom onoj kod punk glazbe (dok su hair metal obilježili kompleksniji i snažni rifovi) te stihovima koji su pokazivali više društvene osvještenosti.

Grunge je polako postao vrsta kulture koju je pratio i karakterističan stil odijevanja potekao još iz vremena izvornog grungea Seattle-a i okolice – poderane traperice, flanel košulje, Doc Martens cipele (popularne martensice), Converse tenisice i sl.

Svoj vrhunac grunge je doživio sredinom 90-ih, a nakon smrti frontmana Nirvane Kurta Cobaina (koja predstavlja jedan od središnjih događaja tog desetljeća) započinje svoj lagani pad, čime je završilo jedno razdoblje alternativnog rocka i započelo drugo.


U tom razdoblju koje je uslijedilo dominirali su Foo Fighters, Green Day i slični bandovi. Značajna je 1995. godina kada kanadska pjevačica Alanis Morissete izdaje album Jagged Little Pill koji je pokrenuo val popularnosti albuma ženskih izvođača s motivima ''osobne ispovijesti''. Od srodnih izvođačica najistaknutije su bile Jewel, Fiona Apple, Tori Amos, Liz Phair i dr.


Krajem 90-ih u SAD-u dolazi do konsolidacije glazbene scene i do pojave pop punka, za što su najzaslužniji bandovi Blink 182 i Green Day. Još se jedan glazbeni stil pojavio i stekao veliku popularnost – bio je to tzv. nu-metal, koji je predstavljao kombinaciju grungea, metala i hip-hopa. Najuspješniji bandovi spomenutog stila bili su Linkin Park, Slipknot, Creed, Limp Bizkit, Disturbed i Static-X (prvi koji su svojim snažnim rifovima postavili temelje takve glazbe bili su Korn još u prvoj polovini 90-ih).


Zbog velike popularnosti grungea, ali i sve više hip-hop glazbe, svjetskom glazbenom scenom na početku 90-ih dominirali su američki bandovi i ta američka ''invazija'' bacila je britansku scenu u drugi plan. Kao odgovor na takvo stanje došlo je do ponovnog oživljavanja alternativnog rocka u Velikoj Britaniji, koji je bio pod vidljivim utjecajem glazbe 60-ih i 70-ih (The Beatles, The Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin). Taj pokret nazvan je britpop, a nekoliko je značajnih albuma označilo njegov početak, između ostalog Definitely Maybe (1994.) – debut album banda Oasis, zatim Parklife (1994.) banda Blur i Suede (1993.) banda Suede. Suede su bili prvi britanski band kojeg je publika u potpunosti prihvatila kao odgovor na grunge SAD-a. Uspjeh britpopa je na neki način predstavljao povratak britanskog izgubljenog ponosa i uskoro su se osim spomenutih bandova počeli pojavljivati i ostali bandovi, među kojima su najznačajniji Radiohead, The Verve, Supergrass, Primal Scream, Pulp, Ocean Color Scene i dr.

eto...to je povijest ROCK 'N' ROLL-a....naravno ne cijela,al u sažetku... pa....ako netko ima nešto za dodat... e da ljudi hvala na komentarima...mislim dobrim...mislim...da... ;) kiSS....GUNS N' ROSES 4EVER!!!

EVO jedna zakon pjesma...
LONG LIVE ROCK 'N' ROLL
by:RAINBOW
At the end of a dream
If you know where I mean
When the mist just starts to clear

In a similar way
At the end of today
I could feel the sound of writing on the wall
It cries for you
It’s the least that you can do

Like a spiral on the wind
I can hear it screamin’ in my mind
Long live rock and roll
Long live rock ’n’ roll
Long live rock and roll

In a different time
When the words didn’t rhyme
You could never quite be sure
Then on with the change
It was simple but strange
And you knew the feeling seemed to say it all
It cries for you
It’s the least that you can do
Like a spiral on the wind
I can hear it screamin’ in my mind
Long live rock and roll
Long live rock ’n’ roll
Long live rock and roll

If you suddenly see
What has happened to me
You should spread the word around

And tell everyone here
That it’s perfectly clear
They can sail above it all on what they’ve found
It cries for you
It’s the best that you can do
Like a sound that’s everywhere
I can hear it screaming through the air
Long live rock and roll
Long live rock ’n’ roll
Long live rock and roll




12.05.2006. | 21:26 |
46 K | P | # | ^


Duga kosa



ej ljudi....HERE I AM (and you're rocket queen)...u zadnje vrjeme nisam imala neku inspiraciju...pa....ovako primjetila sam,da se sve više cura pali na dužu tj.dugu kosu,kod dečkiju KO I JA....pa eto da napišem post o tome...duga kosa...obično samo rockeri i metalci imaju dužu kosu,što mi je ZAKON...mene iskreno uopće NE PRIVLAČE dečki s kratkom kosom. Znam da zvuči glupo i isprazno,al...ono,jednostavno...nisu mi zgodni! Kao ni mojim frendicama....mislim nije da ja ne podnosim ljude s kratkom kosom ili tak neš...DA ME NETKO KRIVO NE BI SHVATIO,AL...ma...kužite...A ZAKON su mi one frizure iz 70.tih,80-tih i 90-tih....one duge kose,footbalerke kak se to već zove?!Zašto se to više ne fura?? Znam...sad će neki reć da sam zaostala,ono u 21.st. smo!!Al ipak... Evo npr. Gunsi,ja njih nemogu zamislit da se ošišaju!!! daj ...kak bi to izgledalo?? Mislim oni bi svejedno bili ZAKON I THE BEST...evo par slika....

SKID ROW....PRESLATKI SU....

ONDA DUFF-NAJSLAĐE BIĆE NA SVIJETU


Ma mogla bi ja sad do sutra nabrajat.....e a najbolje kad mi dođe jedna frendica:"pa šta bi ti da ti se ljubav života OŠIŠA??" Ja se onak zamislim i kažem: pa ako ga volim naravno da ga ne bi ostavila...al ipak...
Baš sam jučer gledala neki hippijevski film na TV-u...KOSA... ma 100% ste čuli...film je ZAKON!! AL na kraju sam se rascmizdrila,jer je ovaj umro...i tako...šta da vam još kažem...komentirajte da "čujem" vaše mišljenje...P.S. NEMOJ TE SE SAD dečki koji imate kratku kosu uvrijedit ili NE KOMENTIRAT,nisam ja sad neka diskriminatorica...svi komentirajte,YOU'RE WELCOME!! poozzzzz.....GUNS N' ROSES 4EVER!!


01.05.2006. | 19:16 |
93 K | P | # | ^


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



da ili ne?


the opis bloga


za početak moja prerada pjesme od hladnog piva(trening za umiranje).

Trening za opijanje.xD
beskrajno prazna hodam Ribnjakom.brzina mi poklanja zaborav.
s polupraznom pivom u rukama.u ritmu Wintersuna dodajem gas.
ludilo me samo vodi.poput starog znanca.
vjetar mrsi mi kosu.
moje lice moje oči.poput živog mrtvaca.
sve je to od piča.
tražila sam samo odgovor. na to beskrajno glupo pitanje.
zašto se ne vratim ponovo. nastavim trening za opijanje.

DIO ZA STARCEsmijeh
ako nočas vijesti jave. da sam nestala bez traga.
smiri se ne plači od sreče. moj pokvareni osmjeh dorro pogledaj.
vidjet češ đubre kao ja ne umire.



ovo je blog jedne djevojke.po imenu Sara.
koja jako voli:
- Vedrana. ljubav<3
-metal
-azru i hp
-čokoladu
-zaebavat se
-kemiju i biologiju
-gitaru
-Ribnjak
- najbolje frendove/frendice(Tenu,Doru,Evu...)
-piče....mama ak ovo čitaš.ja sam doobra curica... XD
-PRAZNIKE!!
-MSN
-izlazit...naravno
-slušat mjuzu. xD
-marte/starke
-pričat na telefon/mob
-crni lak
-filozofirat
- impresioniraju me oni "natpisi" po gradu A.C.A.B. XD

NE VOLIM(mrzim)::
-ŠKOLU!!!
-fejkere
-gljive,morske plodove...yuk!
-MRZIM NARODNJAKE
-neke osobe,koje sad neču imenovati...
-učit!!
-licemjerne,lažljive osobe
-pedofile,dendrofile,sodomiste.... XD
-politiku
-sve šta je vezano za ovo prokleto društveno "uređenje"
-EU
-emo...arrrghhh
-to je valjda to,nemrem se više ničeg sjetit....


MOJ MSN- metal_godess667@hotmail.com

Azra- Plavi golub
ponekad je vidim lezeci u snu
kao igru sjena na mom ramenu
bijelo svjetlo iznad povrsine tupih koraka
koliko jos ima do ocaja
darovat cu ti plavog goluba
imaj srca kad zakuca na tvoja vrata
ne gledaj u meni prolaznika bez alibija
ne gledaj u meni plavog goluba
dvojica na ulici
sami
protiv svih
dvojica na ulici
sami
zagrlio sam prvu djevojku
uzivala je u milovanju
oblaci su vukli kisu sve do prozora
ne gledaj u meni svoga goluba

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Samotna ljubav- A.G.Matoš
Ponoć već je prošla, svjetlo mi se gasi,
Na baršunu crnom leži teška noć;
Čelom mi se truni spomen tvojih vlasi
Ljubavi daleka, kad ćeš, kad ćeš doć?
Otišla si. Gdje si? Ko da umrla si,
Udaljenost ima smrti tužnu moć,
Srcem srsi, strasti, dušom sumnje, strasi
Poginut ću noćas i za dragom poć.
Ljubav nije sreća!—znaš li kad mi reče?
Ljubav, to je rana, i ta rana peče,
Ljubav boli, boli, kao život boli,
Teško, teško onom koji jako voli.
Nisi pravo rekla. Ljubav bol je, plamen,
Ali muči samo kad sam sam ko kamen


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www<a href=Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



SSquare
AAwesome
RRich
AAmazing

Name / Username:


Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com








DEČKI KOJE VOLIM...

:))






LYRICS