SPAGHETTI AGLIO OLIO E PEPERONCINO



Uglavnom izbjegavam strane riječi na blogu, premda ih je kod muffina, browniesa i sličnih novotarija nemoguće izbjeći. Ali naziv ovog jela samo mi u originalu dobro zvuči, na hrvatskom nikako. U prvom razredu srednje škole počela sam učiti talijanski i profesorica nam je na jednom satu spomenula ovo jelo, kao to Talijani često jedu, mislim da nam je čak i recept dala. Baš sam se bila zainteresirala, dođem doma sva uzbuđena, kažem mami da bismo to mogli jedan dan za ručak (nisam tada znala skuhati gotovo ništa), a ona me popljuje, pa nećemo valjda jesti suho tijesto. I ništa, godine su prošle, ja se odselila i isprobala jelo koje me godinama kopkalo. Ne nađe se ni sada prečesto na repertoaru, možda dvaput godišnje, ali meni je baš drago.

Sastojci (za dvije osobe):
200 g špageta
1 ljuta papričica
maslinovo ulje
sol
4 režnja češnjaka
peršin

Priprema:
Tjesteninu skuhajte u puno vode, neka ostane al dente. Procijedite je, a malo vode u kojoj se kuhala ostavite. Na maslinovom ulju prepržite češnjak i ljutu papričicu isjeckane na sitno. Posolite. U špagete u kojima ste ostavili malo vode dodajte umak. Promiješajte i pospite sitno sjeckanim peršinom. Po želji pospite nekim ribanim sirom, iako Talijani kažu ne! :) Mislim da jednostavnije i brže ne može. Pazite na ljutinu papričica pa količinu možete smanjiti ili povećati s obzirom na ukus.

19.10.2011. u 08:15 | 10 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?


<< Arhiva >>