|
ROLADA S KOKOSOM
Čokolada i kokos, opet jedna od mojih omiljenih kombinacija! Nemam baš običaj raditi rolade, ali evo jedne!
Tijesto:
5 jaja
4 žlice šećera
2.5 žlice kakaa u prahu
1 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Krema od kokosa:
100 g bijele čokolade
125 ml slatkog vrhnja
250 ml slatkog vrhnja
50 g kokosovog brašna
Čokoladni ganache:
200 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Priprema tijesta: Žutanjke tucite sa šećerom, dodajte im kakao, brašno i prašak za pecivo. Posebno istucite snijeg od bjelanjaka i lagano ga umiješajte u smjesu od žutanjaka. Veliki pleh (onaj od pećnice) obložite masnim papirom pa namažite tijesto u tankom sloju. Pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Pečeno tijesto iskrenite na masni papir koji ste posuli šećerom te ga savijte u roladu. Ostavite da se ohladi.
Priprema kreme: Na manje komadiće narežite bijelu čokoladu i rastopite je u 125 ml slatkog vrhnja. Otapajte ili na laganoj vatri ili na pari. Zatim mješavinu stavite u hladnjak na nekoliko sati (može i preko noći). Izvadite kremu iz hladnjaka i miksajte je desetak minuta. Posebno napravite šlag od 250 ml slatkog vrhnja. U kremu dodajte šlag i kokosovo brašno te promiješajte.
Razmotajte tijesto i namažite ga kremom od kokosa i bijele čokolade. Zarolajte u roladu.
Priprema ganachea: Ugrijte slatko vrhnje i u njemu rastopite čokoladu. Kad se smjesa ohladi, stavite u hladnjak. Kada se dobro stisne (također može i preko noći), izvadite ga iz hladnjaka i dobro miskajte. Namažite čitavi roladu! Kolač možete posuti kokosom.
28.11.2010. u 16:17 |
16 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
|
|
|
|
|
|