CHEESECAKE S LIMUNOM



Budući da je cheesecake jedan od mojih omiljenih kolača, a nabavila sam nešto bračkih limuna, odlučila sam se za cheesecake s limunom!
Ovo je recept s kojim sam potpuno zadovoljna pa sam ga se opet držala uz neke minimalne promjene.

Podloga:
250 g keksa Grancereale s kakaom
100 g maslaca

Žuta krema:
600 g krem sira (stavila sam ABC)
3 jaja
5 žlica šećera
sok jednoga limuna
korica dva limuna

Bijela krema:
2 kisela vrhnja (crveno i plavo)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer

Priprema:
Izlomite kekse pa ih zajedno s maslacem narezanim na kockice stavite u multipraktik, neka se sve poveže. Kalup za torte obložite masnim papirom te utisnite podlogu od keksa i maslaca. Pecite na 170 stupnjeva pet minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Miksajte sir i šećer dok smjesa ne postane kremasta. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte. Dodajte sok i koricu limuna i promiješajte. Izlijte smjesu na podlogu od keksa. Pecite na 175 stupnjeva oko 15 minuta, a onda temperaturu spustite na 160 stupnjeva i pecite još deset minuta. Nakon pečenja ostavite tortu nekoliko minuta u odškrinutoj pećnici, a onda je izvadite i ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom i pažljivo premažite tortu. Vratite u pećnicu i pustite da se na 150 stupnjeva peče oko pet minuta. Neka se torta ohladi na sobnoj temperaturi, a onda je stavite u hladnjak preko noći.

22.11.2010. u 09:15 | 10 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>