FRITULE S RICOTTOM



Odlične, mekane i brzo gotove fritule iz kuharice Nešto slatko Ane Ugarković. Fašničko je vrijeme, a ja sam se nakon prošlogodišnjeg debakla s krafnama ipak odlučila na jednostavniju, ali nimalo lošiju varijantu.

Sastojci:
500 g ricotte
5 jaja
60 ml ruma (ja sam stavila metaxu)
2 žlice šećera
200 g brašna
1 žlica praška za pecivo
korica naranče ili limuna
suncokretovo ulje za prženje

Priprema:
Odvojite žutanjke od bjelanjaka te od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Ricottu miksajte dok ne postane kremasta, zatim joj dodajte žutanjke, rum i šećer te nastavite miksati. Zatim žlicom umiješajte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka. Zagrijte ulje te uz pomoć dviju žlica uronite smjesu u ulje i pržite nekoliko minuta, dok fritule ne postanu zlatne. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru, pospite šećerom u prahu i uživajte!

07.02.2010. u 21:02 | 33 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?


<< Arhiva >>