TJESTENINA S CRVENIM ZELJEM



Zelje volim, i bijelo i crveno, i svježe, a pogotovo kiselo. Ovo je jedan lagan i ukusan obrok (meni potpun obrok, dragome prilog) pa slobodno probajte! Ja sam zelje kombinirala sa špagetima od heljdinog brašna, a možete upotrijebiti bilo koju drugu vrstu tjestenine.

Sastojci:
pola glavice crvenog zelja (srednje veličine)
1 jabuka
maslinovo ulje
3 režnja češnjaka
0.5 dl bijelog vina
1 žlica meda
2 žlice aceta balsamica
sol
papar
peršin

Priprema:
Zelje očistite i narežite na tanke trakice. Češnjak očistite, narežite na sitno pa ga lagano pržite na maslinovom ulju. Sada dodajte zelje i dinstajte. Posolite, podlijte vinom i po potrebi malo i vodom. Jabuku ogulite, naribajte te je dodajte zelju. Sve skupa dinstajte nekih 15-ak minuta. Zatim dodajte aceto balsamico i med. Tijesto skuhajte, dodajte ga zelju i sve skupa promiješajte. Dodajte još soli i papra. Pospite svježim peršinom!

Jelo je moj doprinos ovomjesečnom ciklusu igre Ajme, koliko nas je, tema je zelje, a domaćice su simpatične mama i kći s bloga In T&T kitchen.

19.11.2009. u 14:36 | 4 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?