PITA S RIBIZLOM



Ovo je moj omiljeni kolač iz djetinjstva!

Sastojci:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g brašna
malo soli
2 žutanjka
2 žlice hladnoga mlijeka
400 g ribizla
4 bjelanjka
200 g šećera u prahu

Priprema:
Od maslaca, brašna, šećera u prahu, mlijeka, soli i žutanjaka umijesite prhko tijesto. Razvaljajte ga, stavite u kalup te pecite samo na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg te polako dodavajte šećer stalno miksajući. Zatim dodajte ribizle i promiješajte žlicom. Namažite na polupečeno tijesto i pecite još 40 minuta na 150 stupnjeva.

05.07.2009. u 12:07 | 12 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>