BRIOŠ



Što me nagnalo da napravim brioš? Novi kalup koji sam ovaj tjedan kupila za sitne novce. Fino, brzo, jednostavno!
Recept je zapravo za panettone, ali sam ja morala iskoristiti novi kalup.

Sastojci:
350 g brašna
1 vrećica suhoga kvasca
225 ml mlakog mlijeka
3 žutanjka
100 g omekšaloga maslaca
korica jednoga limuna
100 g grožđica

Priprema:
Brašno pomiješajte s kvascem. Dodajte mlijeko, 2 žutanjka, maslac, grožđice i koricu limuna te umijestite mekano tijesto. Ostavite ga na toplom neka se digne. Kada se digne, premijestite ga i opet pustite da se digne. Premjestite ga u kalup za brioš koji ste prije toga namastili maslacem. Namažite preostalim žutanjkom i pecite na 190 stupnjeva oko 35 minuta. Kada se ohladi, izvadite brioš iz kalupa i pospite šećerom u prahu. Idealno za doručak!

15.05.2009. u 13:34 | 7 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?


<< Arhiva >>