PITA S BOROVNICAMA



Ovaj recept sam dobila od svoje drage prijateljice Sande, friške kuharice. Njoj je zapeo za oko u nekoj francuskoj kuharici. Da ne duljim, pozdrav Sandi, izbor ti je odličan!

Za tijesto:
250 g brašna
175 g maslaca
20 g smeđeg šećera
1 jaje
1 žličica vode

Za nadjev:
500 g borovnica (sada nema svježih, pa su poslužile smrznute)
2 jaja
125 g smeđeg šećera
25 g oštog brašna
175 ml slatkog vrhnja
1 žličica likera od ribizla

Priprema
Umiješajte sve sastojke za tijesto. Oblikujte kuglu i stavite u hladnjak na sat vremena. Razvaljajte tijesto i pecite ga na temperaturi od 190 stupnjeva oko 20 minuta. Izvadite tijesto, na njega stavite borovnice. Miksajte jaja, šećer, vrhnje, brašno i liker dok smjesa ne postane glatka i prelijte je po voću. Pospite s malo smeđed šećera te pecite još oko pola sata. Ako ste u stanju čekati, poslužite hladno sretan

07.01.2009. u 21:30 | 6 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?


<< Arhiva >>