PITA S KREMOM OD MASCARPONEA I MANDARINA



Sezona je madarina pa sam se sjetila da čuvam recept Ane Ugarković za ovu pitu. Kažu da su mandarine zdrave, da sadrže kalcij, magnezij i željezo te da su odličan izvor vitamina C. Vjerojatno je zdravije jesti svježe mandarine, no nadam se da nešto od tih silnih blagodati ostane sačuvano i u ovome obliku! sretan

Tijesto:
300 g brašna
1/2 žličice soli
2 žlice šećera
naribana korica 2 limuna
150 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
1 žutanjak
1 jaje
2 žlice likera (ja sam koristila Maraschino)
125 g šećera u prahu

Nadjev:
sitno naribana korica 2 mandarine
250 ml soka od mandarina
60 g smeđeg šećera
125 g mascarponea
7 jaja
3 žlice likera (opet Maraschino sretan)
šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Najprije izradite tijesto. Pomiješajte brašno, šećer, sol i limunovu koricu. Utrljajte maslac prstima (smjesa mora izgledati poput krušnih mrvica). Razmutite jaje, žutanjak, liker i šećer u prahu i umiješajte u mrvice da se sve poveže. Zamijesite tijesto, oblikujte ga u kuglu i stavite u zamrzivač na 15 minuta da se stisne. Razvaljajte tijesto tanko i obložite njime kalup za pitu. Stavite kalup sa sirovim tijestom u zamrzivač na 10-ak minuta i upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Samo tijesto pecite 15-20 minuta. Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Mikserom istucite smeđi šećer, koricu i sok mandarine i mascarpone. Dodajte jaja, jedno po jedno, miješajući dobro nakon svakog dodavanja. Na kraju umiješajte liker. Izvadite tijesto iz pećnice i ostavite da se ohladi. Smanjite pećnicu na 150 stupnjeva. Izlijte smjesu na tijesto i pecite dok se ne stisne, oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi i prije posluživanja posipajte sa šećerom u prahu.





12.10.2008. u 21:14 | 10 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>