|
KEKSI S KIKIRIKIJEM
Sastojci (za 50-ak keksića):
170 g maslaca
105 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
185 g maslaca od kikirikija
280 g brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1/2 žličice praška za pecivo
80 g oljuštenog i usitnjenog kikirikija
Priprema:
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Mikserom tucite maslac, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte maslac od kikirikija i jaje. Posebno pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Polako dodavajte u smjesu i nastavite miksati. Žlicom umiješajte kikiriki.
Protvan obložite masnim papirom, radite kuglice i posložite ih u protvan, samo pazite da razmak između kuglica bude oko tri centimetra jer keksići tijekom pečenja povećaju volumen. Vilicu namočite u vodu pa u šećer i na svakom keksu napravite rešetku. Pecite ih 15-ak minuta. Keksi mogu stajati tjedan do dva, a možete ih i smrznuti pa vaditi po potrebi.
16.09.2008. u 23:45 |
2 Komentara |
Print |
# |
^ |
Komentari da/ne?
|
|
|
|
|
|