SLATKI KRUH S PISTACIJAMA I CIMETOM



Ovaj recept je moj mali doprinos gastro druženju čiji je tvorac Monsoon. Ovoga je mjeseca domaćica Meddi, tema je cimet, a rezultati će biti objavljeni 3. listopada. Moj je blog još nov pa se veselim druženju s iskusnim blogerima. mah

Sastojci:
3 cijela jaja
200 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera
10 dag maslaca
25 dag brašna
prašak za pecivo
200 ml jogurta
100 ml kiselog vrhnja
10 dag očišćenih pistacija
korica i sok jedne limete
1 velika žlica cimeta u prahu

Za posipanje:
mješavina cimeta i šećera u prahu

Priprema:
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a pistacije usitnite u mužaru. Miješajte šećer, vanilin šećer i maslac pa dodavajte jedno po jedno jaje. Zatim polagano umiješajte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo. Dodajte jogurt, kiselo vrhnje i sok od limete. Na kraju žlicom umiješajte usitenjene pistacije, koricu limete i žlicu cimeta. Ulijte smjesu u kalup koji ste obložili masnim papirom. Pecite oko 45 minuta.
Kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi te pospite mješavinom šećera i cimeta. Preporučam uz šalicu čaja!







23.09.2008. u 15:20 | 7 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>