uskoplje

16.09.2010., četvrtak

Skup HDZ - BiH-a u Uskoplju

A što je rekla Borjana Krišto?


U športskoj dvorani u Uskoplju u srijedu 15. rujna 2010. godine održan je javni predizborni skup HDZ BiH. U izaslanstvu HDZ BiH, predvođeno predsjednikom prof.dr. Draganom Čovićem bili su: kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana predsjedništva BiH Borjana Krišto, Niko Lozančić nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Marinko Čavara nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Mirko Batinić, nositelj liste za županijsku skupštinu županije Središnja Bosna, koji su se na skupu obratili velikom broju nazočnih žitelja Uskoplja.
Na javnom skupu nazočio je i Nikola Lovrinović, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH županije Središnja Bosna, kandidati sa svih lista iz izborne jedinice Središnja Bosna, članovi predsjedništva HDZ BiH, te svi ostali dužnosnici središnjih tijela HDZ BiH.
Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH u svom iscrpnom govoru osvrnuo se na aktualnu problematiku oko izbora hrvatskog člana predsjedništva BiH.
"Buduća članica predsjedništva BiH Borjana Krišto je osoba koja prije svega ima karakter i razvijenu nacionalnu svijest, koja ima veliko iskustvo i znanje, osoba koja je vođena čovjekom i naukom naše vjere da stalno služi hrvatskom narodu. To je osoba koja se neće slomiti pod bilokakvim diktaturama, što je i dokazala u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri. Bošnjaci, ako je vaš izbor Željko Komšić, slobodno ga izaberite, ali kao bošnjačkog člana predsjedništva BiH",
poručio je Čović.
Dragan Čović dotaknuo se i važnosti povijesnog vremena i trenutka za hrvatski narod u BiH.
„ HDZ BiH ima vrlo jasnu strategiju i program za iduće četiri godine, i u pogledu uspostave pravne države i socioekonomske politike. Nitko od ostalih hrvatskih političkih stranaka nema pravo motivirati birače da ne izađu na predstojeće izbore. HDZ BiH je stožerna stranka i nakon ostvarenih 130 000 glasova hrvatske članice predsjedništva Borjane Krišto pozvati će sve te stranke na razgovor u tom je jedinstvo hrvatskog naroda i HDZ BiH. Poruka koju šaljem u ime HDZ BiH je ta da je ovo povijesno vrijeme, jer će se sigurno u idućih godinu dana odlučivati o Ustavu BiH. HDZ BiH ima vrlo jasan plan, te smo jasno definirali što želimo oko uređenja BiH. Želimo poručiti kako je BiH prije svega hrvatska zemlja, te pripada prije svega hrvatima koji žive u njoj. Toga posebno moraju biti svjesni Hrvati središnje Bosne. Bez HDZ BiH nema vlasti u BiH, ali mnogo vrjednije od toga je da bez hrvatskog naroda nema BiH",
kazao je Čović.
Niko Lozančić, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH obrazložio je kakvu BiH želi i vidi HDZ BiH.
„Ne smijemo izdati ni napustiti borbu za hrvatsku jednakopravnost i za očuvanje hrvatskih nacionalnih interesa. Ta borba nikad nije bila, a nije ni danas lagana. Mnogi su prepoznali HDZ BiH kao jaku snagu i predvodnicu hrvatskog naroda i počeli je rasturati na sve moguće načine. Međutim, svjedoci smo kako na njihovu žalost nisu uspjeli u tome. Želimo BiH u Europi. Želimo BiH u NATO-u, ali BiH s potpuno jednakopravnim hrvatskim narodom, sa sačuvanim dostojanstvom hrvatskih branitelja",
kazao je Lozančić.
Marinko Čavara, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH objasnio je kakve se sve bitke vode u zastupničkom domu Parlamenta BiH, posebno u pogledu preglasavanja Hrvata.
„Činjenica je da se danas u zastupničkom domu Parlamenta FBiH događaju različiti oblici preglasavanja Hrvata. To se događa prije svega zbog hrvatskog višestranačja i borbe za vlastite interese, a ne interese naroda. Mnogi dužnosnici iz mnoštva hrvatskih stranaka nisu bili spremni doći na sjednice, kada se raspravljalo o važnim pitanjima za hrvatski narod, a danas bez ikakvog stida od vas traže glas. Uvjeren sam da je među vama prepoznata vrijednost koja je uvijek bila s vama i koja vas nikada neće iznevjeriti. Mnogi od vas zasigurno dijele mišljenje kako se glasovanjem neće ništa promijeniti. Glasovanjem omogućavamo da izaberemo prave predstavnike na svim razinama vlasti.HDZ BiH želi ispraviti nepravdu prema Hrvatima u svim aspektima života, ali i nepravdu koja se nanosi pripadnicima braniteljske populacije, bez kojih danas ne bi bili na ovim prostorima. Zbog toga glasujte za HDZ BiH najjaču hrvatsku stožernu stranku u BiH",
poručio je Čavara.
Mirko Batinić, nositelj liste za županijsku skupštinu županije Središnja Bosna podsjetio je što je sve HDZ BiH učinila za očuvanje hrvatskih tradicionalnih vrijednosti, te usporedio nužnost izlaska na izbore u županiji Središnja Bosna, ali i svih Hrvata ju BiH s odigravanjem nogometne utakmice.
„Ono što je najvažnije za mlade ljude jest činjenica da nije bilo ove snage kojoj se vjeruje i koja je pobjeđivala dvadeset godina, hrvatski nastavni plan i program ne bi bio realnost, bio bi misaona imenica. Budimo ponosni na sve ono što smo zajedno stvorili i znali očuvati do danas. Vi ste snaga koja je našu stranku svih proteklih dvadeset godina jačala i držala na okupu. Naša zajednička zadaća je da služimo vama. Dokaz za to je 180 dužnosnika HDZ BiH koje je visoki predstavnik smijenio samo zbog toga što su služili svom narodu. Nemojmo dopustiti da zbog naše inferiornosti i nezainteresiranosti doživimo istu sudbinu. Zbog toga vas pozivam da nam se pridružite, te da na ovim izborima budete izbornici, jer pred vama je popis od 33 imena. Izaberite tim od 11 ljudi koji će biti spremni istrčati na teren, koji će se jasno izboriti da se u županiji Središnja Bosna ne može formirati vlada bez hrvatskog čovjeka, te izboriti da Ustav BiH bude po mjerama hrvatskog čovjeka. Bez tih potrebnih 11 igrača nema ništa od toga. Najjači adut domaći teren i publika uvijek su diktirali timu kako će igrat. Ne propustite tu priliku. Ne smijemo istrčati na teren s pet ili šest rukometaša, a borimo se u nogometu",
naglasio je Batinić, te istaknuo kako je došlo vrijeme da HDZ BiH i Hrvati u BiH konačno dobiju hrvatsku članicu Predsjedništva BiH Borjanu Krišto.
Prije održavanja skupa izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom prof. dr. Draganom Čovićem posjetilo je župu Uskoplje i župnika fra Viknka Markovića, te je položilo vijence na Središnjem spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO na uskopljanskoj bojišnici u Uskoplju.
Javnom predizbornom skupu HDZ BiH u Uskoplju odazvao se veliki broj žitelja Uskoplja, pogotovo onih mladih. Da bi atmosfera bila još bolja , uz kandidate koji su se obratili u prepunoj dvorani u glazbenom dijelu nastupili su grupa Posebna vožnja, grupa Feminem i Ivan Mikulić, koji nije krio svoje oduševljenje jer je cijela dvorana u glas pjevala pjesmu „Snaga kojoj vjerujem", koja je ujedno u himna kampanje HDZ BiH za predstojeće opće izbore. (HDZ BiH)

- 13:00 - Komentari (91) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga

Linkovi

Lektira