uskoplje

16.09.2010., četvrtak

Petar Milić je bio u Uskoplju, ali šta bi s Kissingerom?

Je li to i Kissinger bio u Uskoplju?


Petar Milić, predsjednik Glavnog stana HSP-a BiH, boravio je nedavno u Uskoplju, a gotovo odmah nakon povratka u Mostar otkrio je prijedlog novog teritorijalnog uređenja BiH za koji je dobio podršku cjelokupne stranke, a iz koga je vidljivo kako se traži uspostava Hrvatske Republike unutar BiH, koja će imati iste ovlasti kao i sadašnji entiteti. Šaljivci ovaj Milićev prijedlog i veliki zaokret HSP-a od "granice na Drini" tumače upravo posjetom Uskoplju, odnosno kuražu kojeg je u Uskoplju i od Uskopljana za svog boravka pokupio (biva prolupo). No, ako s Milićem i HSP-om stvari stoje tako, što je s bivšim američkim državnim tajnikom, utjecajnim Henryjem Kissingerom ?
On je, naime, još jednom ponovio kako Bosna i Hercegovina nema budućnost te kako se radi o umjetnoj tvorevini u kojoj su primorana živjeti tri naroda. Njegov stav je kako će se BiH podijeliti na tri cjeline, od kojih bi svaka od njih bila neovisna država koja bi se mogla priključiti susjednim zemljama.
- Ne postoji “bosanski jezik”. Ne postoji “bosanska kultura”. Bosna je administrativna jedinica koja se sastoji od Hrvata, Bošnjaka i Srba, umjetno stvorena u bivšoj Jugoslaviji i koju su glupo priznale kao državu zapadne sile. Smatram da trebamo stvoriti muslimansku državu, a dopustiti ostalim nacionalistima da osnuju svoje neovisne države ili da se priključe Republici Hrvatskoj i Srbiji,
rekao je Kissinger.
Bog ga nubiće, da nije i on, u ovo predizborno vrijeme, bio u Uskoplju?
(M.Z.)
- 10:30 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga

Linkovi

Lektira