uskoplje

03.03.2009., utorak

Mladi? Kreativni? Uskoplje!

Antonija Debeljak među deset finalista modnog natječaja Mladi? Kreativni? Chevrolet!


2. ožujka izabrano je deset hrvatskih finalista modnog natječaja Mladi? Kreativni? Chevrolet! na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Među finalistima se našla i studentica TTF-a iz Uskoplja, naša Antonija Debeljak. Tema je moderna kreacija za hostese na Chevroletovom štandu na sajmovima automobila diljem svijeta. Glavni kriteriji su privlačno, mladenački, bogato bojama, udobno, lako za izradu i po povoljnoj cijeni, a od sudionika se posebno traži da uzmu u obzir da neki sajmovi automobila traju duže od dva tjedna. Pristiglo je trideset skica, finalisti započinju s izradom haljina, a pobjednik će se saznati krajem travnja kada će se održati finalna revija.
Hrvatski nacionalni žiri sastavljen je od poznatih modnih stručnjaka i to: profesorice Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) Zlatka Mencl Bajs, Jadranka Bačić, Nina Režek-Wilson, zatim Paulina Jazvić, asistent TTF, te novinarka Ana Lendvaj, Sanja Muzaferija, Dubravka Prpić Znaor, Sonja Braut, Nađa-Irena Fišić, Vinko Filipić i predstavnica Chevroleta Jasna Stilinović.
Studenti se natječu za novčanu nagradu u iznosu od 1200 eura za prvo, 500 eura za drugo i 300 eura za osvojeno treće mjesto, te za mogućnost internacionalnog napretka koji im Chevrolet nudi kroz sudjelovanje u velikom europskom finalu te predstavljanje vlastite kreacije na svjetski poznatim autosalonima diljem svijeta.
Mladi? Kreativni? Chevrolet! je natječaj Chevroleta koji se provodi u suradnji s poznatim školama primijenjene umjetnosti iz čitave Europe, a otvoren je za njihove učenike i studente. Cilj natječaja Mladi? Kreativni? Chevrolet! je izravno potaknuti i nagraditi učenike te povezati Chevroletov identitet s najboljim europskim centrima kreativnosti.
Antoniji mozemo samo zaželjeti uspjeh u finalu! (D. Jerković)

- 23:05 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Opis bloga

Linkovi

Lektira