uskoplje

02.10.2008., četvrtak

Predizborni skup koalicije hrvatskih stranaka

U susret izborima...


U športskoj dvorani u Uskoplju u srijedu, 1. listopada 2008. godine, održan je središnji promidžbeni skup gdje su uz nazočnost više stotina okupljenih predstavljeni kandidati na listi za Općinsko vijeće općine Gornji Vakuf-Uskoplje čiji je nositelj ugledni liječnik dr. Tvrtko Krajina te kandidat za načelnika, Igor Blažević.
Uz nazočnost velikog broja dužnosnika sa županijske, federalne i državne razine, te zastupnika u Saboru Republike Hrvatske, župnika uskopaljskih župa, časnih sestara i gostiju iz susjedne općine Bugojno uz raznovrstan glazbeno-umjetnički program sekcija HKD «Napredak» Uskoplje, gosti su pozdravljeni od aktualnog načelnika Marinka Krajine i kandidata za načelnika Igora Blaževića, koji je iznio programska načela i ukazao na do sada ostvarene rezultate u općini G. Vakuf-Uskoplje i obvezu nastavka dovršetka započetih i planiranih projekata te porukom neophodnosti stvaranja hrvatskih koalicija u sredinama u kojima su Hrvati u relativnoj manjini.
Skupu su se obratili i predsjednik općinskog odbora HDZ 1990 Alojz Bandić, predsjednik ŽO HDZ BIH Srednjobosanske županije Nikola Lovrinović izrazivši očekivanja nastavka mandata načelnika Blaževića koji će preuzeti od aktualnog načelnika Krajine. Zastupnik u Saboru R. Hrvatske i dopredsjednik HDZ 1990, dr. Ivan Bagarić koji je ukazao na potporu i ustavnu obvezu Vlade Republike Hrvatske prema Hrvatima Uskoplja, pozivajući sve one koji se nalaze u Hrvatskoj, a koji su u mogućnosti doći i 5. listopada glasovati na lokalnim izborima da ostvare svoje pravo dolaskom na biračka mjesta.
Izaslanik Predsjednika HDZ BIH dr Dragana Čovića, Ivo Miro Jović, izaslanik u Domu naroda parlamenta BIH biranim je riječima pozdravio skup prenoseći pozdrave od dr Čovića.
Jović je, komentirajući nedavno usvojenu rezoluciju Vijeća Europe o Bosni i Hercegovini kojom se traži jačanje državnih institucija i reforma Ustava, iznio stajalište o nedopustivosti bilo kakvog ustavnog rješenja kojim bi se zadržao dvoentitetski ustroj BIH ili stvorila unitarna Bosna i Hercegovina na štetu hrvatskog naroda.
Gosti su se uputili na središnji predizborni skup Hrvatske koalicije za Travnik (HDZ BIH, HDZ 1990, HSS-NHI) čiji je nositelj liste za općinsko vijeće Travnik Ljupko Sučić, a kandidat za načelnika Travnika Vlatko Nevistić.

Skupu su nazočile i ministrice u Vladi ŽSB Greta Kuna, Danica Križanović i dr Vlatka Komšić, te predsjednik OO HDZ BIH Bugojno, Ante Visković,tajnik ŽO HDZ BIH ŽSB, Zdenko Antunović, zastupnik u Parlamentu FBIH, Mate Franjičević i ministar Pravde u Vladi F BIH, Feliks Vidović. (www.hdzbih.org/uskoplje.blog.hr)

- 22:20 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Opis bloga

Linkovi

Lektira