uskoplje

19.06.2008., četvrtak

Tko su navijači Turske u BiH?

Priopćenje za javnost MUP-a Županije Središnja Bosna povodom nogometne utakmice Hrvatska - Turska


Nevjerojatno je koliko se je prašine podiglo oko utakmice Hrvatska - Turska, a još je nevjerojatnije da su, pri tome, izostale analize ponašanja navijačkih skupina, osobito one navijačke skupine za koju cjelokupna javnost, od medija do policije, pretpostavlja da po nekoj čudnoj i nakaradnoj logici stvari predstavlja tursku navijačku skupinu. Ovakva pretpostavka, a zapravo, kako to pokazuje i policijsko priopćenje koje donosimo u nastavku, činjenično stanje, direktna je i gruba negacija ne samo bošnjaštva kao takvog, nego i Bosne i Hercegovine kao države, odnosno proklamiranih temelja na kojima bi ona trebala počivati.
Rečene dublje razloge ne može riješiti policija (to je pitanje, rekli bismo, za širu društvenu zajednicu); ona tek nastoji ublažiti posljedice takvog stanja. Nadamo se da će ovaj put i uspjeti:
Upozoravaju se građani Županije Središnja Bosna, da se u vrijeme održavanja utakmice Europskog prvenstva između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Turske, odnosno prije i poslije utakmice ponašaju korektno, sukladno civiliziranom i dostojanstvenom načinu ponašanja, da ne narušavaju Javni red i mir i da ne čine druga nezakonita djela.
Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna će 20.06.2008. godine, na dan održavanja navedene utakmice angažirati sve raspoložive policijske snage, a uz nazočnost Specijalnih Jedinica za potporu sa drugih Županija, zbog održavanja povoljnog stanja Javnog reda i mira i spriječavanja činjenja kaznenih djela, u a sve u cilju osobne zaštite, ličnog integriteta i života građana kao i njihove imovine.
Svi eventualni sudionici u narušavanju Javnog reda i mira, kao i činjenju drugih nezakonitih ponašanja i kaznenih djela bit će odmah sakcionirani sukladno pozitivnim pravnim propisima.
Ovom prilikom policijski službenici će poduzeti više operativnih i operativno -taktičkih mjera i radnji kako bi očuvali povoljno stanje sigurnosti, te će se u vrijeme odigravanja nogometne utakmice, kao i po završetku zabraniti odvijanje prometa određenim putnim komunikacijama, kao i pristup na određene prostore i površine. Stoga se svi građani upozoravaju da se pridržavaju ovih i drugih zapovijedi koje će izdavati policijski službenici.
Isto tako apeliramo i na druge institucije vlasti kao i vladine i nevladine organizacije da u okviru svog djelokruga rada poduzmu sve potrebne aktivnosti , kako bi se očuvala povoljna sigurnosna situacija koja će garantirati sigurnost svih građana i njihove imovine.
Ovim putem Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna još jednom poziva sve dobronamjerne građane da predstojeći sportski događaj proprate u sportskom duhu uvažavajući naprijed navedene apele i upozorenja, s napomenom da navijanje za bilo koju nogomentnu reprezentaciju protekne na jedan kulturan, civiliziran i dostojanstven način kojim se ne vrijeđaju osjećaji bilo kojeg naroda.

- 14:15 - Komentari (176) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Opis bloga

Linkovi

Lektira