uskoplje

30.12.2004., četvrtak

HDZ za ravnopravnost

Skrećem pozornost na otvoreno pismo srednjobosanskog HDZ-a
Nezadovoljni svojim statusom, radom, odlukama i kaznama Haaškoga suda, preustrojem BiH i stalnim, a neslužbenim promjenama daytonskog mirovnog sporazuma, uglavnom na štetu Hrvata, tretmanom i neravnopravnošću hrvatskog s ostala dva konstitutivna naroda u BiH, srednjobosanski dužnosnici HDZ-a uputili su otvoreno pismo najvišim dužnosnicima Međunarodne zajednice u BiH, veleposlanicima u BiH i medijima.
Pismo su potpisali predsjednik i tajnik Županijskog odbora HDZ-a, Anto Spajić i Marinko Ćavar, predsjednik Skupštine Srednjobosanske županije, dr. Velimir Valjan, hrvatski ministri u županijskoj vladi, načelnici općina i predsjedatelji općinskih vijeća hrvatske nacionalnosti i predsjednici općinskih odbora HDZ-a u ovoj županiji.
Na početku pisma se ističe, kako su Hrvati, dajući veliki doprinos potpisivanju daytonskog mirovnog sporazuma, vjerovali da je to i početak mirnog, ravnopravnog i dostojanstvenog života za sva tri naroda i građane u BiH. No, umjesto ravnopravnosti u BiH i u Federaciji u koju su Hrvati "unijeli" obranjenih 28 posto teritorija BiH, proces implementacije pretvorio se u promjene daytonskog sporazuma i to uglavnom na njihovu štetu.

— Ukinuli ste nam posebni odnos sa RH, ukinuli ste nam paritet i poseban režim upravljanja u Srednjobosanskoj županiji. Oduzeli ste nam ravnopravnost u Federaciji na ime ravnopravnosti u Republici Srpskoj koju nismo dobili, ubijaju naše sunarodnjake, obespravljeni su povratnici, smijenjeni, optuženi, zatočeni i osuđeni naši čelnici, blokirana banka i naši novci, oduzeto nam je pravo na svoje školstvo i još puno, puno toga što se ne može ni pobrojati — kaže se u pismu, te se pita što je još za oduzeti uopće ostalo
.
Cijelo pismo možete pročitati, a gdje drugo nego u Slobodnoj iz pera neumornog Zvonimira Čilića.

- 08:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Opis bloga

Linkovi

Lektira