Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com------------------------------Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com----------------------------Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com/

Ogulinske uske staze

< srpanj, 2015  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O blogu
Ha, blog o Ogulinu, blog o Hrvatskoj. I sranjima na obje razine.
O sedmogodišnjoj povijesti bloga čitajte OVDJE


Linkovi
Ogulin blog
Maksova makimala
Ogulin u srcu
Radio Ogulin
Ogulin info
Grad Ogulin
Ogulinske uske staze 1

Tražilica
Loading

Televizija

08.07.2015., srijeda

Posal napol...

Vidim s "Đulinog mosta" da su u kanjonu, s lijeve i s desne strane mosta, na gradskoj strani kanjona posjekli nešto stabala i grmlja. Time su u dobroj mjeri uredili padinu kanjona koja je bila jako obrasla u raslinje i drveće. Dakle, u tom smislu dobro i korisno odrađen posao. Nadam se da nije i završen. Naime sve grane od posjećenog drveća i grmlja jednostavno su ostavljene na dnu kanjona, uz samu vodu. Nadam se da je plan da se te hrpe granja i posjećenog drveća izvuku iz kanjona jer ako ostane ovako neće biti dobro. S prvim porastom razine vode u kanjonu voda će pokupiti svo to granje i odnjeti do ulaza u ponor. Kao što znamo, sam ponor je i ovako već u dobroj mjeri zaštopan ili začepljen smećem i granjem i ove nove hrpe sigurno ne bi povoljno djelovale na protočnost ponora. A kad ponor ne guta – tad Ogulin pliva. Nadam se da netko o tome vodi računa.
- 21:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U gradu statista...

eeSnimaju film u Ogulinu. I stranci su otkrili da nigdi ni takvih glumaca kao u Ogulinu. Posebno su oduševljeni sa statistima. Velu – Ogulinci su dobri glumci ali kaj su dobri statisti! Takvih nema nigdi na svijetu. Za statiranje po ulici cijeli dan smo ko rođeni. Za potrebe filma osim ljudskih potencijala filmaši su zakupili i zgrade, prometnice, parkirališta. E sad, da smo normalan grad a ne grad statista, pa da imamo gradonačelnika, zamjenike i gradsku upravu a ne statiste onda bi već do sada, vjerojatno, netko nešto građanima o tome rekao. Zatvaraju se ulice za promet i? Gdje su obavijesti o tome? Grad je radio parkirališta radi potreba građana. Sada, zbog filma, veliki broj parkirališnih mjesta je izvan upotrebe. Zar u Gradu nitko nije uspio napisati, složiti pet normalnih rečenica, u kojima bi stoki sitnog zuba objasnili da je za potrebe snimanja filma izvan upotrebe parking tu i tu? Da će tada i tada, u toj i toj ulici biti zabranjeno parkiranje u vremenu od do. Da će tog i tog dana u nekom vremenu biti zatvorena ta i ta ulica. Pa se građanima i ispričati zbog manjih teškoća koje će zbog toga imati u danima dok se snima film. I ujedno građanima objasniti da je to dobro za neku promidžbu Grada a i da će na taj način Grad nešto zaraditi i malo popuniti kritično tanki proračun. Pa to sve objaviti na stranicama grada, na stranicama radija, u vijestima ili programu, na facebooku. Ali neee. Kaj bi on, kaj o temu, kome pričal kad more i ovako. Statirat. U gradu statista.
- 21:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ogulinska posla...

E jesu smislili i napizdili onaj čudni rotor. Odnosno kružni tok. Ili još točnije, kako to oni kažu, mini kružni tok. Prekrasno. Napravili su čudo u kojem se nitko živ ne snalazi. Teretna vozila smiju kroz njega prometovati ovako a osobna ovako. Kružni tok nastavljen je na prometnicama različite prometne kategorije, različite važnosti. Nitko zapravo ne zna tko tu ima prednost i tku tu kamo može skrenuti. Dobro je još nekako s ogulincima. Oni se i tako svi međusobno poznaju pa kad se dva tri auta nađu u kružnom toku i neznaju koji će kamo i kada onda samo pogledaš ki vozi. I vidiš – jebate pa to je tamo Jose. Odmah mibitel i nazoveš Josetu i veliš – Jose ki će prvi? Ti il ja. Dok se tako dogovarate nazove te Ljuba, ona je u onem trećem auto. Onda ju lipo metneš na konferencijsku vezu pa svi tri lipo popričate. Kamoi ćeš ti? Kaj ima pri tebi? Čujem da ti se mali ženi? I tako redom. Nakon deset minuti ugodneg mobilneg razgovora u rotoru na kraju se dogovorite kako ćete krozanj proć. Ljuba ima dvi kile mljeveneg mesa u autu a nima klimu pa nju puste prvu da projde da joj se meso ne pokvari. A dečkima se i tako ne žuri, baš se dogovorili da će kod Matana na pivu pa ni problem. Malo je jebenije kad neko od njih ni iz Ogulina pa neznaš njegom broj mobitela. E onda lipo opreš prozor i vikneš "alooo, aj ti prvi projdi" ili ako ti se žuri onda mu objasniš na je to ogulinski rotor i da u njem prednost imaju ogulinci koji su tu bili i devedesetprve. E, ako je u pitanju stranac onda mu na tečnom njemačkem kojeg si načul od tetke iz Disendorfa , objasniš da moraju "foršiben curik do bencin pumpen" di će dobit priručnik s uputstvima za uspješan prolazak kroz rotor. Priča se da je za onaj krug u sredini kružnog toka zainteresirana i ekipa kaj snima film u Ogulinu. Veli da bi im tuj u sredini baš bilo dobro mesto za postavit bunkersko mitraljesko gnjezdo. Ideja i nije loše. Poslije filma mitraljezi i mitraljesci mogu i ostat i zaposlit se tuj. Da reguliraju promet.
- 21:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #