Unrel

14.07.2007., subota

Dirty Harry (1971)

Trailer
Režija: Don Siegel
Scenarij: Harry Julian Fink,Rita M. Fink,Dean Riesner
Uloge: Clint Eastwood,Harry Guardino,Reni Santoni,John Vernon,Andrew Robinson,John Larch...
Žanar: Akcijski , krimnalistički ,triler
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Mlada djevojka ustrijeljena je s krova nebodera u San Franciscu.To ubojstvo je tek početak nemilosrdnog ucjenjivanja: ubojica prijeti daljnjim usmrćivanjima ako mu se ne isporuči 100 000 dolara. Gadan slučaj preuzima kriminalistički detektiv Harry Callahan, koga kolege od milja zovu Prljavi Harry i koji i inače obavlja najneugodnije poslove.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Prvi film iz legendarnog Dirty Harry serijala. Ne znam kaj da kažem, nego da je film odličan. Režija je odlična. Korištenje kamere je odlično. Film je imao odlične kuteve i rotiranja kamere. Priča i scenarij su isto odlični, bez imalo zamjerki scenariju. Priča je napeta do kraja filma ,ne baš predvidljiva i ima dosta akcije. Akcija je s obzirom u koje u vrjeme je snimljen film je odlična i bolja od večine akcija u današnjim filmovima. Gluma je prva liga. Clint Eastwood je mi bio odličan u svakom filmu tako i u ovom. Njegov lik Insp. Harry Callahan ili kako ga zovu Dirty Harry je poprilično cool lik sa par dobrih spika kao "Do you feel lucky punk? DO YOU?" i sa fora neurednom frizurom. Sam lik je bio inspiriracija za druge akcijske junake. Još bi od glumaca posebno pohvalio Andrew Robinson u ulozi negativca pod nadimkom Scorpiona , ne znam kako ostalima no full je bolesno ga odglumio kako i treba. Sam negativac je dobar.
Glazba je odlična,dobro paše uz film ,čak mi ju je i bilo melem za slušat.

Nemam puno za reči o filmu osim da ga nabavite pod obavezu ako niste. Film je dobar u svakoj kvaliteti.
Ocjena 5/5
- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2007 (20)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Evo još jednog bloga za recenziju filmova . Recenziram razne filmove ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- sranje
2- podnošljivo
3- dobro
4- vrlo dobro
5- odlično

Linkovi

Filmovi