Unrel

11.07.2007., srijeda

Disturbia (2007)


Trailer
Režija: D.J. Caruso
Scenarij: Christopher B. Landon,Carl Ellsworth
Uloge: Shia LaBeouf,Sarah Roemer,Carrie-Anne Moss,David Morse,Aaron Yoo,Jose Pablo Cantillo...
Žanar: Teen Horror,Triller
Imdb
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Priča: Mlađahni Kale(to ime nebi ni dao psu) teško se nosi sa smrću vlastitog oca, dok mu majka, Julie , danonoćno radi kako bi sinu omogućila nastavak života u nekadašnjem, revijalnom stilu. Kale osim s nizom svojih emocionalnih problema ima posla i s ne baš suosjećajnim profesorom španjolskog. Kad kap prelije čašu, Kale se s profesorom i fizički obračuna, zbog čega na sudu zaradi – kućini pritvor i za nogu vezanu spravicu koja alarmira policiju udalji li se više do 30 metara od kućnog praga.
Pritvor mu je u početku zabavan jer ima neograničenu količinu vremena za surfanjenje Netom, gledanje TV-a i igranje igrica, no s vremenom mu sve to dosadi pa novu zanimaciju nalazi u proamatranju susjedstava. Promatranje uskoro postaje špijuniranje i to uz pomoć opereme koju Kaleu donese frend Ronnie , a voajerskom dvojcu uskoro se pridružuje i nova cura u susjedstvu - Ashley.
Njih troje posumnjaju da je jedan od njihovih susjedaserijski ubojica, nisu sigurni jesu li u pravu niti tko bi im povjerovao. S druge strane, to bi ih otkriće moglo stajati života, jer čak i serijski ubojice moraju biti nečiji susjedi...
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
O filmu: Ovaj film kada je došao je bio negdje tri tjedna na vrhu u Američkim kinima i dobio dosta dobre kritike. Odlučio sam pogledati film da vidim kakav je. Film je dobar ne odličan. Priča je več viđena u drugim filmovima, tipa Rear Window(ovo je neka teen verzija tog filma) i Fright Night (samo bez vampira). Sam film je dosta posuđivao iz drugih filmova horror i triller žanra. Sam scenarij nije sveukupno loš, samo kopira ,e da i i nisu scenaristi morali rastegnuti dugačak početak koj je tipična teen komedij. Film počinje kao neka teen komedija ,i nema elemente trillera negdje 40 ili 30 minuta. Elementi Teen komedije s ljubavnom pričom nisu bili dosadani zahvaljujuči dobrom humoru, dobrom soundtracku , likovima koji nisu iritantni i slabo razvijeni kao u drugim filmovima. Ali sve je to po meni nekako raztegnuto mogli su malo izrezati to , ionako ne pomaže u razvijanju priče previše. Odnos Kale-Ashley je pomalo isklisejiziran i vec puno puta vidjen u slicnim teen filmovima . To dakako ne utjece na kolicinu zabave ovdje nego samo malo narusava ukupnu sliku sa svojom chessy notom. Način na koj Kale osvoji curu je rolleyes. A ond dok se prebaci na pravu stvar ,o tome dali mu susjed ubojca, onda fakat postaje zabavno i ima malo napetosti , ali dosta daljnjih događaja su predvidljivi. Jednu stvar koju ne shvačam je da oni idu sami istraživat jel im susjed zbilja ubojca ,vide dosta čudnih stvari i ne pozovu policiju(neznam za ostale koji su u sličnoj poziciji bili ,no ja bi nazvao) . Režija je odlična, svaka čast redatelju uspjeo je u svim elementim , no ne može spasiti neke stvari zbog lošeg scenarija. Gluma je dobra i svi su obavili ok posao . Makar mnogi hvale Shia LaBeoufovu dobru izvedbu, meni je bio David Morse u ulozi susjeda puno bolji nego ijedan od tih mladih glumaca. Film ima jako zabavan i napet kraj , a to je potjera ubojce i našeg junaka .Scena je odlično izvedena i sve je za pet . Sam zadnja minuta filma je ipak tipičana i nije mi se dopala.

Dobar Horror triller , ne odličan. Dobra režija i gluma. Priča i scenarij več viđeni i nepotreban dugački uvod. Dosta dobar humor s vremenom. Oni koji su gledali dosta horrora ,ovo če im biti dobar ili ok film ,ali ništa poseban zbog več viđenih elementa i dugog uvoda. Oni koji žele ili započinju sa žanrom njima če se sigurno više svidjet.
Dao bi filmu 5 ali zbog ovih problema kojih sam napisao gore dobit če solidnu četvorku.
Ocjena 4/5
- 12:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2007 (20)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Evo još jednog bloga za recenziju filmova . Recenziram razne filmove ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- sranje
2- podnošljivo
3- dobro
4- vrlo dobro
5- odlično

Linkovi

Filmovi