Goli kuhar
nedjelja , 20.02.2005.
Poslao sam neki dan mejl JamieOliveru. Nije mi još odgovorio pa sam malo nervozan. Pozvao sam ga kod mene u moj kraj da malo proširi tu svoju knjižicu o klopi. Napravio sam mu i raspored za vikend.
PETAK: 19:00 doček na Zagrebačkom aerodromu
22:00 dolazak kod mene i konzumacija čvaraka dobrodošlice
23:00 večera lagana – grah, salata - kiseli kupus posut vegetom, uljem i crvenom paprikom. Kruh domaći iz krušne peći
24:00 spavanje (ko može)
SUBOTA: 07:00 Buđenje
08:00 Jutarnje rakijanje
08:30 Jutarnje rakijanje sa mezetom (kobasica, kobasica sa kulenskim mesom, sušeni svinjski mišić, crveni luk, vegeta)
09:30 Doručak – pogača. Prilozi – pečena jaja, pečena slanina tanko nasječena da hrska kao čips, preprženi grah od petka pržen u soku ostalom od pečenja jaja i slanine. Tanko nasječena kobasica i sušena svinjska pečenica (koja je primila par dimova). Luk prethodno isječen na 6 dijelova ali da se glavica ne rastvori skroz preliven sa malo vrelog ulja. Rendani kiseli kupus preplašen sa malo bibera i crvenom ljutkastom paprikom te uljnim prelivom. Domaći sir i kajmak.
Do 12:00 – preživanje
12:00 – početak pečenja pečenice. 18 kg očišćena.
12:30 – roštilj. Piletina marinirana – file, batak, krilo, želudac. Paprika roga domaća isječena na ploške. Paprika se peče nekoliko minuta. Ćevapi friški bez aditiva u turama po 10 komada. Pljeskavica začinjena ljutom paprikom sa dodavanjem sira trapista u završnoj fazi pečenja prije skidanja sa žara. Teletina, marinirana u mješavini sušenog domaćeg povrća, sječena tanko ko flis papir. Dotaknuti užarenu rešetku površinom mesa dva puta po 60 sekundi. Dva reda sudžukica, probiti čačkalicom na nekoliko mjesta da pusti sok. 4 pečenjka (kukuruza) – premazivati sa četkicom umočenom po leđima praseta koje se peče.
15:30 – 17:30 – Ručak – roštilj, salata paprika koja je skinuta sa roštilja, oguljena koža, natopi se uljem i doda se češnjak. Svježa salata "kristalka" sa lukom prethodno usoljenim zbog ubijanja jačine. Kruh natopljen sa sokovima iz praseta i zapečen na roštilju.
17:30 Meditacija sa preživ(lj)a(va)njem
17:45 – Kolači sa makom i orasima te sitno sjeckanim suhim grožđem
18:00 – večera – ohlađena prasetina, isječena na manje komade. Salata paradajz sa dimljenim sirom. Domaći sir i kajmak. Svježi ribani kupus. Ajvar od slatke paprike. Ljutika (vrsta ajvara) od ljute paprike. Svinjska koljenica prokuhana pa zapečena sa kupusom – prošarana sa sitno isječenom sušenom slaninom. Svježe paprike isječene na kolutiće i punjene kravljim sirom. Prova. Domaći svježi kruh. Knedle od šljiva. Pite sa krompirom, sirom i jabukama (sa jabukama - uz dodatak mljevenih oraha). Hladno pivo većeg kalibra. Hladna lubenica natopljena sokom od dinje.
21:00 – jutra – umiranje – 2 galona vode
NEDJELJA: 08:00 – Buđenje
08:02 – Doručak – srednje narezani kulen, djevenica, sušeni svinjski mišić punjen mljevenim mesom. Tanko narezana rotkva dobro posoljena. Vruće pogačice sa i bez sira. Srednje i tvrdo kuhana jaja od guske. Mladi luk. Hladna šljivovica.
10:00 nagovaranje Džejmija da krene
11:00 ulazak u auto
11:15 hvatanje Džejmija i ponovno vraćanje u auto. Definitivni odlazak na aerodrom u Zagreb. Sendviči za put– sa presanom šunkom, prokuhanom, namaz od sira sa rendanom paprikom i listovima sira i ploškama od kuhanih jaja.
15:00 nasilno uvođenje Džejmija u avijon.
15:05 mahanje
komentiraj (2) * ispiši * #
