**UMIROVLJENICI..sta sada?

16.08.2005., utorak

Ljudsko osjećajno srce.



sveto i veliko i od Boga dano. «I vidje Bog da je dobro, a bijahu pred Bogom goli, čovjek i njegova žena, i nisu se stidjeli» I to što je Bog u čovjeku najljepše stvorio čovjek je toliko omalovažio, zbog čiste zarade, uklonivši sustvarateljsko djelovanje na Božjem djelu. Iz ljudske spolnosti pretvorio je to čovjek u čisto iživljavanje i puko zadovoljavanje požude. I zbog toga ženu, a sve više i muškarce, pretvara u objekt, u predmet svoje strasti, bez srca, bez ljubavi. Samo iz vlastite koristi. A ovakvo ponašanje i gledanje na djevojke i žene kao na predmete bez srca i topline, tjera na napade, silovanja i sve što se događa. A jer je čovjek i svoju ženu pretvorio u predmet, prestaju funkcionirati osjećaji, onda nije nikakvo čudo da veliki broj mlađih muškaraca trpi od impotencije koju ni jedna Viagra ne može izlječiti. Jer je čovjek izbacio srce iz Onoga koji zahtijeva svu toplinu ljudskog srca i osjećaja.
Jadna ova djeca, odnosimo im ono najljepše, odnosimo im srce, ubijamo im srce.
«Dođite k meni svi vi izmoreni i opterećeni»
Opterećeni hladnoćom, besćutnošću na svim područjima života, dođimo k presvetom Srcu, dođimo k njemu da, najprije, mi nađemo toplo ljudsko srce. Toplo ljudsko srce od mesa, puno ljubavi i razumijevanja,
da u djetetu gledamo čovjeka i dademo mu naše ljudsko, toplo srce, da u njmu razvijemo toplo, Da imamo toplo ljudske srce od mesa, puno ljubavi da svaku djevojku i ženu gledamo kao osobu. Da znamo u njima poštovati toplinu osjećaja ljubavi i mekoće srca. Da ih ne činimo predmetom. Da muževi imaju ljudsko, toplo srce prema ženama, puno osjećajnosti, razumijevanja, poštovanja i ljubavi.
Da u starcu i starici gledamo srce koje je ljubilo i koje nas još uvijek ljubi, ali koje upravo u zadnjem razdoblju života traži od nas osjećajnost i ljubav.
I dok budemo u procesiji išli, a procesija je simbol našega života, kip srca Isusova kojeg ćemo pronijeti našim ulicama treba nam reći: kao što sada ovaj kip nosite u središtu procesije po vašem mjestu, tako bi Isus i njegovo srce puno ljubavi, nježnosti i razumijevanja trebao biti središte vašega života. Ako to bude, a trebalo bi bi biti, onda će i naša molitva koju pjevamo imati smisla:

«Isuse, blaga i ponizna srca,
učini srce naše po srcu svome.»
don Ivica Matulić


- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Opis starijih osoba, kakav zivot vode i sta ih ocekuje, razlicita smjestanja i briga isto kao i promjene u generacijama...i ostalo....teme ja o Iseljinicima ali i o hrvatskim umirovljenicima.,