Dinajina svijest o pokretu

nedjelja, 06.05.2018.

Večeras u Bjelovaru...





Bjelovarski odjeci kazališta ili u skraćenoj i omiljenoj verziji – BOK-fest, kazališni je festival koji se održava u gradu Bjelovaru. Tijekom trajanja festivala grad posjete mnogobrojni umjetnici i ožive cijeli kraljevski grad. Pprikazuju se najkvalitetnije kazališne predstave u Hrvatskoj uz gostovanje uvijek zanimljivih umjetnika i iz drugih zemalja. Uz to, jedan je od rijetkih festival u Hrvatskoj koji objedinjuje kazališne predstave za djecu i za odrasle.

Večeras u 20 sati u Bjelovarskom kazalištu

Thomas Bernhard, Veliki odlazak

monodrama Zdenka Jelića





Ovo je Learova maska koju je napravio Bourek...Bourek osobno...To je najdragocijenija stvar koju imam.
Maska je Lear.
Želio sam Learovu masku od Zlatka Boureka i on mi ju je napravio...

Čudovišna perverzija...Nositi cijelu svjetsku književnost na glavi, na obrazu....

Vjerujem da je našem razgovoru sam Šekspir bio nazočan.
Kazalište je čudovišna umjetnost rekao sam Boureku...Načini mi Learovu masku ...
Ali njemu Šekspir nije značio ništa....Nije imao pojma tko je to...Htjeo je naučiti sve o Learu ali sam mu rekao da ne uči ništa....Zaboravite čitavu klasiku....čitavu... rekao sam... Nije imao pojma tko je to Šekspir...Nije imao pojma što je to Lear...Nije znao ništa o svjetskoj književnosti...ali mi je napravio masku....najčudovišniju masku koja je ikad napravljena.... S tom maskom ću igrati za dvjestogodišnjicu Dubrovačkog teatra. Dao sam riječ direktoru...Umjetnik mog kalibra ne ostavlja ljude na cjedilu.

Lear...u Bourekovoj masci....




Oznake: BOK-fest, zdenko Jelčić

- 07:27 - Komentari (14) - Isprintaj - #

0

Pokret počinje u glavi, a ne u mišićima

  • manu propria kineziterapija je koncept izrastao iz moje misaone slike o univerzum misaono-osjetilno- osjećajnog u meni i postao moja misaona slika o "savršenoj" kineziterapiji. U mojoj ideokinetčkoj slici kineziterapeut služeći se svojim teoretskim znanjem i svojim radnim iskustvom svojeručno pronalazi, dijagnosticira i obrađuje funkcionalne promjene pacijentovog sustava za pokretanje, učeći ga četverodimenzionalnom samopoimanju, četverodimenzionalnoj samostabilizaciji da bi ga kasnije usmjerio u četverodimenzionalu samomobilizaciju.

Linkovi

svaki posjet me veseli




  • Ihre Partner für einen schönen Carport Gewa.de !